Olimpia: Lesz-e meglepetés az elődöntőkben?


Franciaország1.54  döntetlen8.50  Németország3.35
A két együttes utoljára a világbajnokságon találkozott egymással ahol nagy meglepetésre a németek nyertek 32-30-ra.

A gallok számára eddig remekül alakult a torna, leszámítva a horvátok elleni botlásukat. Abból is jól jöttek ki, mivel így a brazil válogatottat kapták, melyet simán legyőztek 34-27-re. A fiatalok jól beépültek a csapatba és még azt is elbírták eddig, hogy Nikola Karabatic nem éppen csúcsformában játszik. Omeyer remekül véd, de ha kell Gerrard is fontos védéseket képes bemutatni. Védekezésüket remekül megszervezték és ennek most is döntő jelentősége lehet. Egy új elemet használnak a franciák, amivel külön az olimpiára készültek. Az új szabályokat kihasználva (nincs már vészkapus és mezőnyjátékos pedig nem védhet, viszont ha eladják a labdát, bárki lefuthat a pályáról cserélni a kapussal) hét a hat ellen támadnak és elég jó százalékkal értékesítik is ezeket a szituációkat.

A németek eddig az Európa-bajnokságon mutatott formájukat hozzák. Igazi nagybetűs csapatként funkcionálnak egy remek kapusteljesítménnyel megspékelve. Az előző körben magabiztosan, 34-22-re legyőzték Katart. Rendkívül gyors és egyben hatásos kézilabdát játszanak, gyakorlatilag eddig mindenkit beőröltek a mérkőzések második félidejében. Ez főképp a Bundesliga gyors tempójával indokolható. Ezen az összecsapáson viszont ennél több kell majd tőlük, mivel a torna legnagyobb esélyesével játszanak.

Tipp: Franciaország – 1,5 @ 1.75


Lengyelország3.85  döntetlen10.00  Dánia1.43
A két csapat legutóbb a világbajnokságon találkozott, ahol Dánia 31-27-re nyert. Ezen az összecsapáson is ők az egyértelmű esélyesek, de a lengyelek bebizonyították, hogy soha nem lehet őket leírni.

Talant Dujshebajev hazánkban egy igen megosztó edző volt. Sokan kikezdték a szakmai döntései miatt, de most lengyel szövetségi kapitányként választ adott sok kételkedőnek. Óriási meglepetésre a legjobb négy közé vezette együttesét és itt már bármi megtörténhet. A csoportban nagyon gyenge teljesítmény nyújtottak, mindössze a negyedik helyezést érték el. Ezután következett egy földöntúli bravúr és a másik csoport első helyezettjét, a horvátokat 30-27-re legyőzték. Igazi rutinos csapatról beszélhetünk az ő esetükben, ami főképp a BL győztes Kielce együttesére épül.

A dánok eddig igazán egyszer játszottak jól, de azt akkor tették, amikor a legjobban kellett: 37-30-ra győzték le a szlovénokat, Mikkel Hansen és Lasse Svan vezérletével. A csoportban mindössze a harmadik helyig jutottak és a horvátok, illetve a franciák elleni rangadókon is gyenge teljesítményt nyújtottak. A franciákhoz hasonlóan a hét a hat elleni játékot játsszák és ők is meglehetősen hatékonyak ebben. A jövőben vélhetően egyre több csapat fogja majd ezt alkalmazni, nem csak válogatott szinten.

A lengyelek számára egy igazi jutalomjáték lesz ez az elődöntő. A legfontosabb kérdés az, hogy a csoportban vagy az egyenes kiesésben mutatott játékot láthatjuk-e majd tőlük.

Tipp: Lengyelország +2,5 @ 1.85