Olimpia: Kik jutnak az elődöntőbe?


Németország1.44  döntetlen9.00  Katar3.85
A két együttes legutóbb tétmérkőzésen a katari világbajnokságon találkozott, ahol nagy meglepetésre a rendezők nyertek 26-24-re. A németek számára nagyon fájó volt a vereség, mivel úgy érezték, hogy a bírók tevékenysége miatt estek ki.

Viszont ezen a tornán eddig remekül játszanak a németek, leszámítva a Brazília elleni vereséget. Igazán kiemelkedő teljesítmény nincs náluk, talán a két szélső Reichmann illetve Geinsheimer húzzák a csapatot. Minden posztra rendelkeznek két klasszis játékossal, ami a torna ezen szakaszán igazán sokat érhet. A csoportgyőzelem nagyon fontos volt a számukra, mivel így tudták elkerülni a Dánia, Horvátország, Franciaország triót. Európa-bajnokként kötelező elvárás feléjük a legjobb négybe kerülés és erre most remek esélyük nyílt.

Katar számára eddig egy igazi hullámvasút ez a torna. A nyitómeccsen parádés játékkal oktatták a horvátokat, azóta viszont csak keresik önmagukat. A negyedik helyen sikerült csak továbbjutniuk, igaz az előzetes esélyeket nézve ez volt a papírforma. Capote illetve Saric kivételével azonban a többi játékos mélyen a tudása alatt teljesít. Ezen a mérkőzésen nem fog beleférni a rengeteg technikai hiba, amit eddig vétettek.

Az összecsapás egyértelmű esélyese Németország és ha a tudások 70-80%-át képesek adni akkor nem jelenthet problémát az elődöntőbe jutás.

Tipp: Németország -2,5 @ 1.95


Dánia1.72  döntetlen8.50  Szlovénia2.75
Legutóbb a világbajnokságon játszottak egymással a felek, akkor 36-33 Dánia győzött. Most is ők az esélyesek, de a szlovén csapat is jó erőkből áll.

A dánok számára nem igazán alakult jól eddig a torna. A csoportban kikaptak a franciáktól és a horvátoktól, míg Katart csak nyögvenyelősen, 26-25-re győzték le, aminek köszönhetően azért a csoport harmadik helyét sikerült megcsípniük. Védekezésük és ezzel arányosan a kapusteljesítményük is gyenge eddig. Mikkel Hansen és társai rengeteg eladott labdával játszottak ezért bukták el a két rangadójukat is. A franciák és a horvátok ellen is több, mint tíz eladott labdával játszottak, amit ilyen szinten nem lehet megengedni.

Szomszédaink számára remekül kezdődtek az ötkarikás játékok. Egyedül a németek elleni vereség csúszott be, amiben azért a bíráskodás is jókora szerepet játszott. Igazi csapatként játszanak, egyedül a kapusteljesítményük az, amin még lehetne egy kicsit javítani. Rendkívül gyorsak és remek szélsőkkel rendelkeznek. Irányító poszton Zorman illetve Bombac révén két fantasztikus játékos szolgálja ki a társakat.

Ezen a találkozón a skandinávok a favoritok, de a szlovénok készen állnak arra, hogy életük lehetőségét megragadják és az elődöntőbe jussanak. A dánoknak sokkal jobb kézilabdát kell játszaniuk ahhoz, hogy legyen esélyük.

Tipp: Szlovénia +1,5 @ 1.72