Olimpia: Kik biztosítják be a továbbjutásukat?


Szlovénia2.45  döntetlen8.00  Németország1.88
A két együttes számára remekül kezdődött a torna, de a németek a házigazdák ellen meglepő, 33-30-as vereséget szenvedtek. A szlovénok viszont három győzelemmel kezdtek, igaz, talán a csoport három leggyengébb együttesét győzték le (Brazília, Egyiptom, Svédország).

Déli szomszédaink eddig remek teljesítmény nyújtottak, legutóbb is fölényes 29-24-es győzelmet arattak a mindig veszélyes svédek felett. Minden posztra rendelkeznek két klasszis játékossal. Több kézilabdázó is hazánkban játszik vagy játszott; ilyen például a szlovénok két szélsője Gasper Marguc és Dragan Gajic, illetve az egykori szegedi irányító Dean Bombac. Ezen a meccsen fontos számukra a győzelem, mivel egy esetleges siker esetén szinte biztos számukra a csoport első kettő helye közül valamelyik, ami a későbbiekben nagyon fontos lehet.

A németek számára viszont egy újabb vereség komoly gondokat is okozhat. Az első két meccsen remekül játszottak és magabiztosan győzték le a svédeket illetve a lengyeleket viszont a brazilok elleni vereség azt jelenti, hogy kötelező lesz számukra a szlovénok elleni győzelem. Támadásban remekül muzsikál az együttes, de védekezésben komoly problémáik vannak. Három meccsen átlagban kapott 30 gól közel sem nevezhető jó teljesítménynek.

Ezen a meccsen fontos lesz, hogy melyik csapat fog több technikai hibát véteni, mivel mindkét együttes a gyors támadásvezetést preferálja. A jó védekezés ehhez komoly segítséget nyújthat, de a németek nem bízhatnak abban, hogy a szlovénokat felőrlik, mivel ők is rendelkeznek minden pozícióra két klasszis játékossal.

Tipp: Szlovénia +1,5 @ 1.62


Horvátország4.50  döntetlen10.00  Franciaország1.35
Ez lesz a játéknap legnagyobb rangadója. A két gárda legutóbb az Eb-n találkozott, ahol 32-24-re nyertek a gallok. Vélhetően most nem lesz azért ilyen egyszerű dolguk.

A címvédő franciák eddig remekül viselik az esélyesség terhét. Az első mérkőzésen még akadozott a gépezet Tunézia ellen, de azt a meccset is megnyerték 25-23-ra. Utána a „vb döntő visszavágóján” kiütötték Katart 35-20-ra, ezzel is bizonyítva, hogy ezen a világversenyen is ők a favoritok. Ezek után már Argentína legyőzése nagyon könnyedén ment, több kulcsjátékos pihentetésével. Nagy generációváltáson esett át a csapat, de azért több rutinos játékossal is rendelkeznek. Ilyen például Nikola illetve Luka Karabatic és Gigou, akik a nehéz helyzetekben komoly segítséget nyújthatnak. Természetesen kapuban Thierry Omeyer véd, aki még mindig klasszis teljesítményre képes.

A horvát csapat számára egy óriási pofonnal kezdődött a torna, mivel Katar ellen egy nem várt 30-23-as vereséget szenvedtek. A hazai média egyből ki is kezdte a csapatot mondván, hogy lélektelenül játszottak és semmilyen komoly eredményt nem érnek majd el. Ezek után egy nyögvenyelős meccsen 27-26-ra legyőzték az argentinokat, amitől életre kaptak és egy sima meccsen 27-24-re megverték Dániát – nem kis meglepetést okozva ezzel. Jelezték hát, hogy nem lehet őket leírni. A kapuban is egyre jobb teljesítményt nyújt Pesic, illetve Stevanovic, de erre szükség is lesz a franciák ellen. Ellenük nem nagyon szokott menni nekik és most sem ők számítanak esélyesnek.

Fontos lesz ezen a meccsen, hogy a horvátok melyik arcukat mutatják. Ha a dánok elleni teljesítményüket hozzák, akkor szoros meccs lehet, de ha az első két fordulóban látott formájukat hozzák, akkor súlyos vereség is lehet belőle.

Tipp: Gólok 55,5 felett @ 2.28