Nagy a helyezkedés a kézilabda BL-ben


FC Barcelona Intersport1.19  döntetlen11.50  KS Vive Targi Kielce6.50
A spanyol gárda a csoport első helyéről várja a fordulót, míg a lengyelek a harmadikok. Az első találkozón, egy végletekig kiélezett mérkőzésen 30-30-as döntetlen született. Vélhetően a szombati összecsapásuk is csodálatos reklámja lesz a kézilabdának.

Otthon sebezhetetlennek tűnik a katalán csapat egyedül a Vardar Skopje tudta megnehezíteni a dolgukat. A Kielce az utóbbi időben kezdett formába lendülni hisz a legutóbbi három meccsét egyaránt megnyerte a Bajnokok Ligájában. Az előbb említett macedónokat fölényesen, 25-20-ra sikerült legyőzniük hazai környezetben, ami jelzésértékű lehet a többi csapat számára, hogy idén is komoly tényezői lesznek a sorozatnak. A gránátvörös-kékeket továbbra is sérülések tizedelik, de ez az utóbbi hetekben sem okozott különösebb problémát számukra.

Egy szoros meccsre van kilátás és annak, aki igazán szereti a kézilabdát, vétek lenne kihagynia ezt az ütközetet.

Tipp: Vendég +4,5 @ 1.84


Wisla Plock1.28  döntetlen10.00  HC Croatia Osiguranje-Zagreb5.10
A két gárda első mérkőzését a horvát csapat nyerte 29-25 arányban. Ennek a találkozónak viszont a Plock az esélyese, mivel a vendégek idegenben meglehetősen gyenge teljesítményt nyújtanak. Képesek voltak a Besiktas együttesétől is kikapni, amely rajtuk kívül mindenki ellen vereséget szenvedett. Ez a kétarcúság a csapat fiatalságából fakad. A lengyel gárdát viszont inkább rutinos játékosok alkotják.

A kispadokon is komoly szaktekintélyek ülnek. Hazai oldalon a spanyol, vendég oldalon a szlovén válogatott szövetségi kapitánya ül. Általában az ilyen mérkőzések szoros csatát szoktak hozni. Mindkét fél számára kiemelt fontossággal bír a találkozó, mivel nem mindegy, hogy hányadik helyen jutnak tovább a csoportjukból. A vesztes fél még akár bajba is kerülhet a továbbjutás szempontjából.

A hazai együttes mellett szól a rutin, a vendégek mellett pedig a fiatalság és az ebből fakadó dinamikusság, amivel jó néhány csapat orra alá borsot törtek már.

Tipp: Vendég +3,5 @ 1.87


Pick Szeged2.30  döntetlen8.00  Rhein-Neckar Löwen1.94
Igaz rangadót rendeznek szombat este a Tisza partján. A csoport negyedik helyezettje fogadja a másodikat. Az első mérkőzésen öt gólos német siker született, de a tavalyi Bajnokok Ligája párharc után nem lehet csak egy karlegyintéssel elintézni a magyar csapatot. Minden bizonnyal Juan Carlos Pastor erre az összecsapásra is valami különlegessel készül majd.

Hazai környezetben egyedül a Barcelona tudta két vállra fektetni a szegedieket. A Löwen fantasztikus formában van, vezeti hazája bajnokságát meggyőző fölénnyel és hétközi fordulóban, idegenben hét góllal győzték le a Flensburgot. Nagyon nehéz feladat vár tehát a Pickre, de a célok elérése érdekében győzelemmel kell abszolválni ezt a csatát. Jó hír, hogy mindenki bevethető állapotban lesz.

Győzelem esetén nagy lépést tehetnek a magyarok az első négy hely egyikéért. Ez a lebonyolítási rendszer miatt különösen fontos. Fanatikus szurkolóik előtt ritkán botlik a Szeged és reméljük, ez a hagyomány nem szombaton fog megszakadni.

Tipp: Félidőben hazai @ 2.15

Eredő odds: 7.40