Kézilabda vb: Könnyű meccs következik


Magyarország  döntetlen30.00  Chile30.00
Hazánk legjobbjai két vereséggel kezdték a franciaországi férfi kézilabda világbajnokságot. Előbb a németektől kaptunk ki 27-23-ra, majd a horvátok ellen sem jött össze a bravúr és 31-28-as vereség lett a vége.

Horvátország ellen főleg az első félidőben volt biztató a mieink játéka, akadt olyan periódus, amely után 11-7-re is vezetett a magyar válogatott. Aztán az első játékrész végére kiegyenlítettek a horvátok (11-11) és a második félidőben már uralták a meccset. Ha Nagy László ott lett volna a pályán, akkor alighanem másképp alakul ez a mérkőzés – főleg védekezésben hiányzott a játéka.

Viszont azt is látni kell, hogy a németek és a horvátok egyértelmű favoritjai a C jelű csoportnak és az elkövetkező napokban jóval könnyebb meccsei lesznek a Xavier Sabate vezette válogatottnak. A legjobb nyolc közé még simán bejuthatunk, igaz, ehhez hozni kell a papírformát.

A soron következő összecsapást Chile ellen vívjuk és nem lebecsülve az aktuális ellenfelet, de hát nem elsősorban a kézilabda jut eszünkbe a dél-amerikai országról. Az is jól mutatja az esélyeket, hogy a magyar válogatott győzelmére még odds sincs, annyira egyértelmű a történet.

A kérdés csupán annyi, hogy „mennyi lesz közte” és ha abból indulunk ki, hogy vasárnap Németország 35-14-re legázolta Chilét, akkor valószínűleg sok. Még akkor is, ha Nagy László után egy másik rutinos játosunk, Mikler Roland is kiesett a pikszisből: a Veszprém kiváló hálóőrének akut családi probléma miatt haza kellett utaznia a vb-ről. Ugyanakkor Andorka Sándor csapatvezető azt is hozzátette, hogy a Chile elleni meccsen már újra a csapattal lesz a kapus.

Egyébként Chilével előzőleg még soha nem játszott a magyar férfi kézilabda-válogatott, de egy meglepetés eredmény finoman szólva sincs benne a levegőben.

Tipp: Magyarország -11,5 @ 2.00