Kézilabda vb: A harmadik hely a tét az utolsó csoportmeccsen


Fehéroroszország4.60  döntetlen11.00  Magyarország1.30
Az utolsó csoportmeccsét játssza péntek este a magyar férfi kézilabda-válogatott a franciaországi világbajnokságon és a mérkőzés tétje a harmadik hely megszerzése. Hazánk legjobbjai jelenleg is a harmadik helyen állnak, de hogy bebiztosítsák ezt a pozíciót, meg kell verni a mögöttünk két ponttal negyedik fehéroroszokat.

A Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos honlapja sorra vette a lehetséges forgatókönyveket a mai nappal kapcsolatban: „sok minden függ a chilei és a szaúdi válogatott pénteken 14 órakor sorra kerülő találkozójától is. Amennyiben a szaúdiak pontot szereznek, ebben az esetben a magyar csapat biztosan nyolcaddöntős, és a fehéroroszok ellen egy döntetlen is elegendő a 3. helyhez. Amennyiben Chile legyőzi az ázsiai együttest, ebben az esetben a magyar válogatott győzelme, döntetlen, valamint legfeljebb négy gólos vereség esetén csoportharmadik, öt gólos vereség esetén csoportnegyedik, ha legalább 28 gólt szerez, és csoportötödik, azaz nem jut a nyolcaddöntőbe, amennyiben kevesebb mint 28 gólt dobva öt góllal vereséget szenved, vagy ennél nagyobb különbséggel győzi le a fehérorosz együttes. A nyolcaddöntőben a csoport 3. helyezettje minden bizonnyal a svédekkel, a 4. pedig az olimpiai bajnok dánokkal találkozik.”

A fehérorosz válogatott eddig nem volt képes bravúrra a csoportmeccsek alatt és nem valószínű, hogy most jön el számukra az áttörés. Négy góllal kaptak ki Chilétől (32-28), majd aztán Szaúd-Arábiát csak nagy nehézségek árán tudták legyőzni 29-26-ra. Ezek után pedig borítékolható volt a vereségük a horvátokkal és a németekkel szemben. Ugyanakkor gyors, fizikálisan erős ellenfélről van szó, akik szintén továbbjuthatnak még, ezért biztos nem adják majd könnyen magukat.

A magyar válogatott a héten hozta a kötelezőt: Chile ugyan meglepett minket, de sikerült behúzni azt a mérkőzést 34-29 arányban, majd aztán a szaúdiak ellen egy igazán felszabadult magyar csapatot láthattunk, amely könnyedén győzött 37-24-re. Erre a két győzelemre igen nagy szükség volt a csapatmorál szempontjából, hiszen a horvátok és a németek elleni kudarc miatt kicsit csalódott volt a társaság.

Nagy László játékát viszont továbbra is nélkülöznünk kell, a magyar klasszis bokája még mindig nem jött rendbe és kétséges, hogy láthatjuk-e egyáltalán ezen a vb-n kézilabdázni. Mindenesetre ennek a mérkőzésnek mi vagyunk az esélyesei és elég valószínű, hogy győzelemmel zárjuk a csoportküzdelmeket.

Tipp: Magyarország -2,5 @ 1.63