Kézi-Eb: Most vagy soha!


Németország1.44  döntetlen9.50  Magyarország3.85

A két együttes felemásan szerepelt eddig a tornán. Mieinknek sajnos nem sikerült pontot hozni a középdöntőbe, míg a németek a svédek legyőzésének köszönhetően (27-26) két pontot hoztak magukkal. Legutóbb tétmeccsen a 2011-es világbajnokságon találkoztunk velük, akkor 27-25-re győztünk.

Számunkra az utolsó szalmaszál egyike ez a mérkőzés. Győzelmünk esetén saját kezünkbe vehetnénk a sorsunkat az olimpiai kvalifikációt illetően, viszont ha kikapunk, akkor a kijutás esélyeink minimálisra csökkennek. Egyébként Talant Dujsebajev nagyon feldúlt volt a dánok elleni vesztes (30-22) mérkőzés után. Az eredeti elképzelésekből semmi nem valósult meg véleménye szerint és a védekezésünk is katasztrofális volt. A mondandójával nem lehet vitatkozni.

Viszont a középdöntőben el kell felejteni ezeket a meccseket. Ugyanakkor sajnos az eddigi szereplés alapján gyakorlatilag senkit sem dicsérhetünk, mivel az egész csapat mélyen tudása alatt teljesített. Kapusposzton semmilyen extra teljesítmény eddig nem jött, de ez nagyban összefügg a védekezésünkkel. Ellenben a srácok fogadkoznak, hogy innentől minden más lesz és megszerzik az olimpiai selejtezős helyezést.

Németország ellen egyből nagyon komoly erőpróba elé nézünk. Igaz, hogy mindkét szélen példátlan sérüléshullámmal küzdenek a németek, de rendkívül erős kerettel rendelkeznek és így sikerült megfelelően pótolni a sérülteket. Bár nem a legerősebb összeállításban lépnek pályára ellenünk – minden csapatból nagyon hiányozna Uwe Gensheimer a világ egyik, ha nem a legjobb szélsője, de a mérkőzés esélyesei egyértelműen ők.

Mindkét fél számára rendkívül fontos ez a találkozó. A mi számunkra az olimpia selejtező, míg a németek számára az elődöntőbe jutás miatt. Izgalmas mérkőzésre van tehát kilátás a nagy kérdés az, hogy sikerül-e a szövetségi kapitányunknak felrázni a srácokat.

Tipp: Gólok száma 53,5 felett @ 1.97