Kézi BL: A Veszprémre kötelező győzelem, míg a Szegedre pokoli nehéz találkozó vár


MKB Veszprém KC – Kadetten Schaffhausen
A két gárda eddig még nem találkozott a nemzetközi porondon. A nyitó fordulóban a bakonyiak egy végletekig kiélezett meccsen 24-24-es döntetlen játszottak a Flensburggal míg a svájciak 25-24-es vereséget szenvedtek hazai pályán Silkeborg csapatától.

A Veszprém számára kötelező lesz a győzelem, mivel a komoly célok elérése érdekében az ilyen találkozókat hozniuk kell. Az előző játékhéten Németországban egyértelműen győzelmi esélyt szalasztottak el, ezen viszont túl kell lépniük.

Lékai Mátéra továbbra sem számíthat Sabate mester. Viszont Mikler illetve Alilovic is bombaformában véd, ami nagyon jó előjel a szezonra nézve. Ezen a mérkőzésen vélhetően több felállást is ki fognak próbálni, mivel még mindig egy kicsit az az ember érzése, hogy a spanyol edző is keresi azt a formációt, amivel hasonlóan sikeres szezont tudnak produkálni, mint tavaly.

A vendégek is szoros meccset játszottak az előző héten csak nekik még annyira sem sikerült a végjáték, mint a magyar gárdának. Az egykori veszprémi Császár Gábor fantasztikus teljesítmény nyújtott; 11 góljával és számos remek gólpasszával az egész mezőnyből kiemelkedett. Pechükre ez is kevés volt az üdvösséghez. Számukra a tisztes helytállás a cél az egész sorozatban és hazájuk bajnokságának megnyerése. A pocsék kezdés után zsinórban öt meccset nyertek, így a Bajnokok Ligája vereség ellenére azt lehet mondani, hogy jó formában vannak.

A mérkőzés egyértelmű esélyese a hazai csapat. Igazából csak a különbség lehet a kérdés.

Tipp: Veszprém -10,5 2.12


HC Croatia-Osiguranje Zagreb – Mol-Pick Szeged
Legutoljára 2012-ben találkozott a két csapat akkor a szegediek örülhettek, mivel 26-24-re győztek horvát riválisukkal szemben. Azóta viszont mindkét csapat kerete teljesen kicserélődött így sok következtetést nem lehet levonni a két gárda korábbi összecsapásából.

A hazaiaknál jelentősen nem változott a keret. Két komoly távozó azért akadt, Filip Ivic a Kielce míg Luka Stepancic a PSG együtteséhez igazolt, illetve kölcsönbe épp az aktuális ellenfélhez került egy évre Obradovic. Helyettük érkezett a szlovén válogatott kapus Skok illetve a nagy öreg Igor Vori, aki rutinjával sokat segíthet a csapaton. A nyitó fordulóban meglepő vereséget szenvedtek az örök rivális Celje csapatától idegenben 30-28-ra. Ennek következtében győzelmi kényszerben lépnek majd pályára. Hazai környezetben a pokoli hangulat adott lesz, mert minden Bajnokok Ligája meccsen legalább tízezer fanatikus szokott szurkolni a lelátókon.

A vendégek számára felemásra sikerült a bemutatkozás. Hazai pályán 28-28-as döntetlen értek el a német bajnok Löwen ellen, aki azóta otthon legyőzte a Celje együttesét a szerdai játéknapon. Kísértetiesen hasonló végjátékban vesztették el az egyik pontot, mint a Veszprém. Sokáig azonban nem búslakodhatnak miatta, mert egy rendkívül nehéz, de annál fontosabb mérkőzés vár rájuk.

Létfontosságú lehet ez a meccs a csoport végkimenetele szempontjából. Amennyiben a vendégek győzni tudnak, úgy leszakíthatják magukról a horvát együttest és jó eséllyel a legjobb négy között végezhetnek. Sérüléssel nem bajlódik senki az együttesben így a legjobb összeállításban várhatják az összecsapást. Az a kérdés, hogy a sok új igazolásnak mennyi időre van szüksége, hogy teljesen összecsiszolódjon.

Igazi ki-ki meccsre lehet számítani, ami a végletekig szoros találkozó lesz. Fontos lesz, hogy a vendégeknél Marin Sego képes-e azon a szinten védeni, ahogyan azt a múlt héten tette. Amennyiben igen, úgy akár győzelemmel is távozhatnak a Tisza-partiak.

Tipp: Szeged +1,5 1.98