Kézi BL: Megint a Kiel állja útját a Veszprémnek a legjobb négy között


Ks Vive Targi Kielce3.15  döntetlen8.50  Paris HB1.55
Ez a párharc két friss bajnok csatája a BL elődöntőjében. A Kielce a Wisla Plock ellen behúzta a bajnoki döntőt, míg a párizsiak magabiztosan nyerték meg már hetekkel ezelőtt a francia pontvadászatot.

A lengyelek számára egyértelműen a döntőbe jutás a cél, mivel az elmúlt pár évben már többször is elbukták az elődöntőt. Idén minden esélyük megvan arra, hogy a fináléba jussanak, ugyanis a játékoskeret talán most a legerősebb az elmúlt évekhez képest. Ráadásul már nem csak egyénileg, hanem csapatként is remekül funkcionálnak. A legjobb tizenhat együttes között a Meshkov Brest gárdáját búcsúztatták kettős győzelemmel, majd a negyeddöntőben a német Flensburg már jóval nehezebb feladatnak bizonyult. Az idegenben elért 28-28-as döntetlen után hazai pályán, drámai csatában nyertek 29-28-ra. A végén egyértelműen a lengyeleket segítették a bírók, mivel egy teljesen egyértelmű hetest nem kaptak meg. Persze ez már csak a történelem.

A franciák számára ez a szezon eddig tökéletes: sikerült az eddig hiányzó láncszemeket megtalálniuk. A Karabatic testvérek leigazolásával stabil lett a védelmük és a támadásban is erősödtek. A vezetőedző posztjára Nikola Karabatic „második édesapját”, Serdarusicot nevezték ki. Vezetésével sikerült a csapaton belüli tökéletes kohéziót megalkotni. A THW Kiellel sikert–sikerre halmozó mester a párizsiaknál is remek munkát végez. Csoportjukat megnyerték, ami ebben a Bajnokok Ligája szezonban óriási fegyverténynek számított. Ezért a legjobb tizenhat között nem kellett pályára lépniük. A negyeddöntőben a horvát Zagreb csapatát magabiztosan győzték le így történetük során először készülhettek a final fourra.

Ezen a mérkőzésen viszont nem számít majd, hogy kinek miként alakult az idei szezon. Itt az számít majd, hogy fejben ki lesz jobban koncentrált illetve ki követ el kevesebb technikai hibát. A párizsiak a találkozó esélyesei, mivel az ilyen összecsapásoknak igazán nagy mestere Nikola Karabatic, akinek csapatai nagyon ritkán veszítenek ilyen mérkőzéseken.

Tipp: Paris HB -1,5 @ 1.80


THW Kiel2.45  döntetlen8.00  MKB Veszprém KC1.83
A két csapat már igazán unhatja egymást, mivel zsinórban harmadik éve találkoznak a sorozat ezen szakaszán. Ha ez mind nem lenne elég: idén azonos csoportban is szerepeltek, ahol hazai pályán 29-27-re a Veszprém nyert idegenben viszont egy drámai meccsen 25-24-es vereséget szenvedtek a német sztárcsapattól.

A németek számára ez maradt az utolsó szalmaszál, hogy megmentsék az idei szezont, mivel se a bajnokságban se a kupában nem termett babér számukra. Rengeteg sérültjük volt, gyakorlatilag nem volt olyan pontja a szezonnak amikor legalább egy jelentős ne lett volna náluk. Ebből a szempontból most vannak a legszerencsésebb helyzetben, mivel most nincs sérültjük viszont Weinholdt játékára csak védekezésben lehet számítani, mivel egy kéztörésből épült fel nemrég. Nem valószínű, hogy neki komolyabb szerep jut, mivel ezt az ellenfelek is tudják. Hatalmas bizonyítási vágy van a csapatban, mert egy ekkora klubnál már emberemlékezet óta nem fordult elő olyan, hogy trófea nélkül maradjanak.

A Veszprém számára idén a legnagyobb cél a Bajnokok Ligája megnyerése. A nyáron igazolt Palmarson remekül beilleszkedett a csapatba és most már gyakorlatilag az egyik legfontosabb játékos lett. Idén az elmúlt évekhez képest sokkal nehezebben tudták megnyerni a kupát illetve a bajnokságot, de mindkettőt nagy küzdelemben sikerült elhódítani a Szeged elől. A sérülésekkel szerencsések voltak, mivel egy-két kisebb problémát leszámítva nem volt komolyabb áldozat. Csapatként fantasztikusan működnek és a legjobb védelemmel rendelkeznek a mezőnyben. Minden posztra van két klasszis játékos, ami egy final fourban döntő jelentőséggel bírhat.

A találkozó esélyese inkább a magyar gárda, de azt sem szabad elfelejteni, hogy Kölnben rendezik a mérkőzést, ami a német csapatnak kedvez. A kapusteljesítmény döntő lesz, mivel a sorozat talán két legjobb kapusa véd a két gárdában Landin illetve Alilovic személyében.

Tipp: MKB Veszprém KC -1,5 @ 2.18