Kezdődik a lengyelországi Európa-bajnokság


Magyar részről a hivatalos célkitűzés az olimpiai selejtezős hely, de a szövetségi kapitánynak jóval merészebb álmai vannak. Talant Dujsebajev célja a végső győzelem, aki ismeri az ő mentalitását tudhatja, hogy számára csak ez az elfogadható. Ez a mentalitás emelte őt játékosként és edzőként is a világ legjobbjai közé.

Olimpiai selejtező elérése nem tűnik könnyű feladatnak, de nem is lehetetlen. A legnagyobb erőt képviselő csapatoknak sikerült már kivívni a katari vb-n a kvalifikációt (Spanyolország, Franciaország, Dánia). Összességében ez egy teljesíthető célkitűzésnek tűnik.

A gárda gerincét a bajnok Veszprém csapata adja, de a korábbi évektől eltérően idén jobban mertünk a fiatalokhoz nyúlni. Reméljük, hogy ez a vérfrissítés nyerőnek fog bizonyulni.

Jobb szélső poszt

A csapatban ez lehet a kulcspozíció. Gulyás Péter illetve Harsányi Levente is sérülés miatt kihagyni kényszerül a tornát. Pásztor Ákosé (Tatabánya) illetve Hornyák Péteré (Csurgó) lesz a feladat, hogy betöltsék ezt az űrt. Egyiküknek sincs semmilyen tapasztalata ilyen eseményről, de itt az ideje, hogy megmutassák az egész világnak a tudásukat. A szövetségi kapitányt ismerve a bizalommal illetve a motiválással nem lesz probléma, ami az ilyen fiatal játékosoknál nagyon fontos.

Csoportellenfelek

Szombat este hatkor Montenegróval csapunk össze. A papírforma szerint is győznünk kell ezen a mérkőzésen, na meg ha tényleg komolyan gondoljuk a céljaink elérést akkor meg pláne.

A következő mérkőzést az orosz válogatottal vívjuk. Ez szintén kötelező kategóriába tartozik. Az Eb selejtezők során már találkozott a két gárda és oda-vissza nyertünk, szóval joggal reménykedhetünk az újabb győzelemben. Egy újjá épülő ellenfélről van szó, akik még csak ennek a fázisnak az elején járnak, de semmiféleképp nem szabad azt a hibát elkövetnünk, hogy lebecsüljük őket.

A legerősebb csoportellenfelünk pedig Dánia. Tele világklasszis játékosokkal, elég csak megemlíteni Mikkel Hansent, de még sorolhatnánk számos klasszist. Ezen a meccsen bravúrra lesz szükség ahhoz, hogy komoly eredményt harcoljunk ki.

Esélyesek

Több csapat is komoly eséllyel pályázik a tornagyőzelemre. Például a hazai környezetben játszó lengyel csapat fanatikus szurkolói előtt bármire képes lehet, de ide tartozik még a címvédő francia csapat, amely szintén világklasszis játékosokkal van tele és per pillanat legyőzhetetlennek tűnik. De ne feledkezzünk meg az előbb már emlegetett dán, illetve a spanyol együttesről sem.

Egy szó, mint száz biztosan egy izgalmas és kiélezett torna elé nézünk, ami a kézilabdázás ünnepe lesz.

Tippek:

Magyarország nyeri az Európa-bajnokságot @ 33.00

Magyarország az első háromban végez @ 7.50

Csapat legjobb góllövője Nagy László @ 3.05