Képes lesz a Szeged a történelmi bravúrra?


MKB Veszprém 1.06 Döntetlen 17.00 HC Croatia Osiguranje-Zagreb 10.00

A két csapat legutóbbi meccsét a bakonyiak nyerték 21-20 arányban egy végletekig kiélezett mérkőzésen. A sérülésektől illetve bírói ítéletektől (Ilic finoman szólva jogtalan kiállítása) sújtott Veszprémtől óriási bravúrnak számított a győzelem.

Ezen a mérkőzésen azonban ők az egyértelmű esélyesek. Mindenki felépült, és hazai pályán eddig hibátlanok. Fontos lesz ez a mérkőzés: a jövő heti Flensburg meccs előtt létfontosságú a győzelem, mivel egy botlás esetén a második hely elérése is reménytelenné válna. Ilyen helyzetekben nem szoktak hibázni fanatikus nézőik előtt Nagy Lászlóék. A SEHA-ligában is találkoztak egymással, ekkor már a Veszprém viszonylag simán, 23-19-re győzött idegenben.

A vendégeknek szükségük lenne a bravúrra, mivel nagy versenyfutásban vannak a csoport ötödik helyéért. A Bajnokok Ligája legutóbbi játéknapján 25-23-ra kaptak ki egy szoros mérkőzésen a PSG-től. A jól sikerült Eb után jó formában tértek vissza a játékosok a csapatba. Elmúlt két mérkőzésüket megnyertek a franciák elleni vereség óta.

Ezen a találkozón egyértelműen a Veszprém az esélyes, és nem csak azért, mert a legutóbbi hét mérkőzésüket megnyerték, hanem azért is, mert jóval erősebb játékoskerettel rendelkeznek.

Tipp: gólok 51,5 felett @ 1.95

 

FC Barcelona Intersport 1.15 Döntetlen 13.00 Mol Pick Szeged 6.25

A két gárda legutóbbi mérkőzésén óriási küzdelemben 30-28-ra győztek a katalánok. Hazai pályán ennek a találkozónak is ők az esélyesei, de a Tisza-partiak már bizonyították, hogy bárkit képesek legyőzni.

Barcelona számára a tét az első helyezés bebiztosítása, mivel egy győzelemmel ehhez nagyon közel kerülnének.  Az Eb-ről remek formában tértek vissza a játékosok ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy idegenben magabiztosan 31-23-ra verték a Montpelliert csapatát.

Legveszélyesebb játékosuk a macedon Kiril Lazarov, aki múlt héten be is került a Bajnokok Ligája aktuális heti legjobb csapatába. Kapuban Saric illetve Perez de Vargas személyében két klasszis kapusuk van. Sarmiento hiányát azonban megérezheti a katalán gárda, mivel Jicha nem igazán találja magát, illetve a tavaly még Veszprémből ismerős Ruesga formája a súlyos sérülése után még hagy némi kívánni valót maga után.

A Szeged számára is fontos a találkozó, mivel egy győzelem a csoport élére repítheti őket. Ehhez viszont az eddig mutatott remek formát kell hozni, de lehet, hogy az sem lesz elég, mivel az ellenfél a világ egyik legjobb csapata. Kapuban Sierrától remek teljesítményre lesz szükség, amivel eddig sajnos nem mindig tudott előrukkolni. A sérültekkel kapcsolatban az a jó hír, hogy Balogh Zsolt tudja vállalni a játékot, ami támadásban nagyon fontos lehet, mivel a két együttes hazai találkozóján is parádés teljesítményt nyújtott. A másik fontos játékos Dean Bombac lesz. Az ő teljesítménye mindig meghatározza az egész csapatét. Góljaival illetve gólpasszaival mindig fontos szerepe van a szegedi sikerekben. Amennyiben most is jól játszik, akkor lehet keresni valójuk a vendégeknek.

Ezen a rangadón két fontos dologra kell odafigyelnie majd a Szegednek. Az egyik, hogy a technikai hibákat a lehető legkevesebbre kell redukálni, mert a Barca kegyetlenül meg fogja büntetni ezeket. A másik fontos dolog pedig a kapusteljesítmény lesz, mert ha a vendégeknél Sierra negyven százalék körül képes védeni, akkor akár meglepetés is születhet.

Tipp: vendég +5,5 @ 1.67

Eredő odds: 3.26