Ismételten a Vardarral csatázik a Veszprém


Vardar Skopje2.10  döntetlen9.00  MKB Veszprém2.04
Idén a két gárda számtalan alkalommal találkozott már és mindig rendkívül szoros meccseket játszottak. A SEHA-ligában kétszer is ikszeltek a felek, majd a döntőben óriási küzdelem után két góllal győztek a bakonyiak. Azon az összecsapáson többször is elszabadultak az indulatok így ilyen szempontból is rendkívül érdekes lesz a szombati meccs.

A hazaiaknak nem igazán megy idén a Bajnokok Ligájában, mivel sem a csoportkörben sem az egyenes kieséses szakaszban nem nyújtottak meggyőző teljesítményt. A Wisla Plock ellen mindössze egy góllal bizonyultak jobbnak, pedig az előjelek alapján ennek a párharcnak jóval simábbnak kellett volna lennie. Az viszont vitathatatlan, hogy rendkívül erős kerettel rendelkeznek és a riválisok sem győzni járnak Szkopjéba, csak a Barcelona tudott nyerni a macedón pokolban. Minden posztra rendelkeznek minőségi játékossal; vezéregyéniségeik között van Sterbik, aki a világ egyik legjobb kapusa, a balszélen Timur Dibirov illetve a horvát válogatott irányító Karacic.

A Veszprém számára az idei szezon eddig csodálatosan alakul. Gigászi küzdelemben, hetesekkel legyőzték a kupadöntőben a Szegedet, megnyerték a SEHA-ligát, illetve a BL-ben is meggyőző teljesítménnyel a legjobb nyolc együttes közé jutottak.

A Zaporozhye ellen is simán továbbmentek kettős győzelemmel. A párharc legemlékezetesebb momentuma egyértelműen Iváncsik Gergő ziccer hárítása volt, melyet a második legszebb védésnek választották az előző fordulóban. Most egy komoly hiányzójuk lesz Zeitz személyében, ráadásul a helyére igazolt Guardiolat nem tudják bevetni ebben a sorozatban.

Az összecsapás végkimenetele két fontos tényezőn múlik. Az egyik, hogy mennyire engedik majd a játékvezetők a Vardar már-már a durvaság határán lévő védekezését illetve, hogy Sterbik ellen megtalálja-e az ellenszert a Veszprém csapata.

Tipp: MKB Veszprém @ 2.04

Flensburg Handewitt1.53  döntetlen9.50  KS Vive Targi Kielce3.10
Ez lesz a két csapat legelső nemzetközi kupameccse. A csoportkör mindkét gárda számára jól alakult, a hazaiak a harmadik helyről jutottak tovább, míg a vendégek a második helyezést kaparintották meg.

A németek ádáz küzdelmet vívtak a Montpellier ellen, csupán két góllal voltak jobbak összesítésben. Előzetesen sokkal simább párharcnak tűnt, de már akkor is lehetett rajtuk látni a fáradtság jeleit. A játékosok is arra panaszkodtak az utóbbi időben, hogy rendkívül sokat kivesz belőlük a kettős terhelés. Ugyanis a Flensburg még a Bundesligában is a végső győzelemért küzd.

A lengyel együttes viszont nem szembesül ilyen problémákkal. A bajnokságban remekül szerepelnek, igaz nekik jóval könnyebb dolguk van riválisukhoz képest. A BL előző fordulójában pedig meggyőző fölénnyel búcsúztatták a Meshkov Brestet. A szezon második felében már remek formát mutattak, emiatt inkább ők a párharc esélyesei. Nagy meglepetés lenne az idegenbeli győzelem tőlük, de a két együttes pillanatnyi formáját elnézve igazi háromesélyes találkozóról beszélhetünk.

Ha a Flensburg azt az arcát mutatja, amit a szezon első felében akkor csak az lehet a kérdés, hogy mekkora előnyt épít ki a visszavágóra, de ha az elmúlt pár hétben mutatott formáját láthatjuk tőlük, akkor komoly bajba kerülhetnek.

Tipp: Kielce @ 3.10