Hajsza az első helyért


THW Kiel3.10  döntetlen8.50  MKB Veszprém1.58
Évek óta tartó nagy rivalizálás következő állomása következik vasárnap. A két együttes első meccsét 29-27 arányban a Veszprém nyerte. Mindig nehéz a Kiel otthonából elvinni a két pontot, de most erre lesz szükség, hogyha a magyar bajnok tényleg komolyan gondolja a csoport első helyének megőrzését.

Két fontos információ a meccsel kapcsolatban, hogy Domagoj Duvnjak a Celje ellen piros lapot kapott emiatt egy meccses eltiltását tölti, míg Momir Ilic sérülés miatt kénytelen kihagyni a rangadót. Ez mindkét csapatnál nagy érvágást jelent. Hazai oldalon azonban gyakorlatilag nincs más alternatíva irányító posztra addig azért vendégeknél Palmarsson megoldást jelenthet a világklasszis szerb pótlására.

A múlt heti teljesítmények alapján nem is lehet kérdés, hogy vendégcsapat az esélyes, de mint tudjuk a Sparkassen arénában bármi megtörténhet. A bakonyiak számára ez egy óriási lehetőség, mivel ha ezt az ütközetet is győztesen tudják megvívni akkor már félig a csoport első helyén érezhetik magukat.

Tipp: Vendég -1,5 @ 1.87


Paris HB1.05  döntetlen20.00  Celje13.00
A két csapat első találkozója nem várt szoros csatát hozott, amit csak nagy nehézségek árán tudott megnyerni a francia sztárcsapat. Hazai pályán azért jóval könnyebb mérkőzésre készülhetnek.

A vendég együttes tipikus fiatal gárda: kétarcúság, hullámzó teljesítmény jellemzi őket. A múlt héten kis híján megverték hazai pályán a Kielt, de nem várt vereségek is becsúsztak. A PSG otthonában nem sok babér termett eddig az oda érkezőknek. Karabatic vezetésével már most látszik, hogy komolyan kell velük számolni a végső győzelemre esélyes csapatok között. Vélhetően több szerepet kapnak majd a cserék ezen a meccsen, hogy megmutathassák képességeiket. Más kérdés, hogy ezeket a cserejátékosokat gyakorlatilag a világ összes csapata szívesen látna a kezdő együttesében.

Vasárnap vélhetően hazai győzelem fog születni ennek csak a nagysága lehet egyedül kérdéses, de a Celje többször is bizonyította, hogy nem adja olcsón a bőrét senki ellen sem.

Tipp: Vendég +7,5 @ 1.75


Besiktas JK Istanbul13.00  döntetlen17.00  Flensburg-Handewitt SG1.07
Hazaiak gyakorlatilag az esélytelenek nyugalmával léphetnek pályára vasárnap, az első mérkőzésen meggyőző német siker született.

A törökök egyetlen sikerüket otthonukban érték el a Zagreb ellen. Egy újabb győzelemre most vajnyi kevés esélyük van. A Flensburg számára minden pontnak komoly jelentősége van, mivel harcban vannak még a csoport első helyéért. Nem engedhetik meg maguknak a váratlan fiaskót. Gyors kézilabdát játszanak és az ilyen kis csapatoknak, mint a Besiktas ez nem igazán szokott feküdni. Legtöbbször 30 gól körül, vagy fölötte dobnak az ellenfeleiknek. A Besiktas egyetlen igazán ismert játékosa Nincevic, de ő is inkább már levezetni van a csapatnál sem, mint a komolyabb célokért küzdeni.

Várhatóan egy sok gólt hozó találkozón sima Flensburg győzelemnek lehetünk majd szemtanúi, de szép megoldásoknak bizonyosan nem leszünk híján.

Tipp: Gólok 57,5 felett @ 1.95

Eredő odds: 6.38