Fontos meccs előtt a Veszprém


MKB Veszprém1.80  döntetlen9.00  Paris HB2.45
 
Az idei Bajnokok Ligája szezonnak mindkét csapat vérmes reményekkel vágott neki. Nyáron jelentős erősítésekkel jelezték a riválisainak, hogy idén nem lehet más céljuk, mint a BL győzelem. Eddig mindkét gárda a várakozásnak megfelelően szerepel, egyedül a Veszprém részéről történt egy kis kisiklás az első fordulóban, amikor a Wisla Plock ellen döntetlent ért el.

Mindkét csapatban hemzsegnek a világklasszis játékosok: Veszprémben Nagy László vagy éppen Momir Ilic, a párizsiaknál Nikola Karabatic illetve Mikkel Hansen játéka garanciát jelent a színvonalas mérkőzésre. A magyar csapat számára létfontosságú a győzelem, mivel ebben az esetben meg is előzik a riválisukat. A két együttes szárnyal a saját bajnokságában: a Veszprém a Vardar Skopje elleni döntetlent leszámítva hibátlan a Seha Ligában, a franciák pedig hibátlan teljesítménnyel vezetik hazájuk pontvadászatát.

Az utóbbi idők formája alapján inkább a vendégcsapat számítana az esélyesnek, ha nem Veszprémben rendeznék ezt a mérkőzést. Ide nem győzni járnak az ellenfelek és nagyon fogadkoznak a hazaiak, hogy szombaton kiszolgálják a méltán híres közönségüket. A hangulatra és a színvonalra biztosan nem lesz panasz.

Tipp: Veszprém -1,5 @ 2.10


KS Vive Targi Kielce1.66  döntetlen10.00  HC Vardar Skopje2.70
A lengyelek idén azzal a céllal vágtak neki a szezonnak, hogy megismétlik a tavalyi szereplésüket és ismét bekerülnek a final fourba. A macedónok számára is ez a cél hisz tavaly nem sokkal maradtak le: pont a hétvégi ellenfelük jóvoltából nem sikerült eljutniuk Kölnbe. Idén hazai környezetben kiköszörülték a csorbát, hisz fölényes, 34-24-es győzelmet arattak a Kielce ellen.

Azóta ellentétes utat jár be a két csapat. Amíg a hazaiak a legutóbbi két meccsüket megnyerték, addig a vendégek elvesztették azokat. Ha a legutóbbi négy meccsüket nézzük, akkor pedig csupán a Kielce ellen sikerült nyerni.

Dujsebajev fiai kezdik egyre jobban megtalálni tavalyi önmagukat. Ráadásul hazai környezetben eddig veretlenek, egyedül a Barcelona tudott pontot rabolni tőlük egy hihetetlen nagy mázlival. A Skopje idegenben sebezhetőnek tűnik hisz a legutóbbi két idegenbeli meccsüket elvesztették.

A csoporton belüli helyezés szempontjából kulcsfontosságú, hogy ki gyűjti be a két pontot, de a hazaiak ritkán szoktak hibázni fanatikus szurkolóik előtt.

Tipp: Félidőben hazai @ 1.81


RK Celje Pivovarna Lasko4.10  döntetlen11.00  THW Kiel1.34
Két olyan csapat találkozik a szombati játéknapon, melyek nagy átalakuláson estek át a nyáron. A hazai gárda – már mondhatni szokás szerint – megvált legjobb játékosaitól financiális okok miatt és helyette fiatalokkal próbálták pótolni a távozókat. A német sztáralakulatnál is új szelek fújnak hisz a csapatkapitány Filip Jicha elhagyta a klubot és helyette minőségi erősítés nem érkezett a posztjára. A szezon előtti elvárásoknak egyik csapat sem tud megfelelni, de hétvégén esély nyílhat a javításra.

A hazai csapat számára ez a meccs az utolsó szalmaszál, ha még tényleg komolyan gondolják a továbbjutást, míg a vendég együttesnél ez a győzelem a kötelező kategóriába tartozik. A csoportban elfoglalt negyedik helyezés hatalmas csalódás hisz a THW-t minden évben a végső győzelemre esélyes csapatok között szokták emlegetni. A szurkolók türelme egyre jobban kezd fogyni, mert a bajnoki szereplés is messze elmarad az elvártól. Ott is szintén a negyedik helyet foglalják el.

Igazi élet-halál küzdelem várható, de az ilyen meccseken a német csapatok valahogy mindig képesek maguk mögött hagyni a múltat és legjobb teljesítményüket nyújtani. Erre szükség is lesz, mert a nagycsapatok, mint a Veszprém illetve a Párizs ellen sem adta magát könnyen a Celje.

Tipp: Kiel -3,5 @ 1.95

Eredő odds: 6.35