Férfi kézi-Eb: Újabb lépés Rió felé


Oroszország3.00  döntetlen9.00  Magyarország1.61

A két gárda azonos selejtezőcsoportból vívta ki a részvételt az Európa-bajnokságra, azaz nem olyan régen játszottunk már az oroszokkal: kint 27-23-ra, míg hazai pályán 29-25-re győztünk.

Jól kezdték az Eb-szereplést a magyar srácok, mivel 32-27-re magabiztosan nyertek Montenegró ellen. A védekezés hagyott némi kívánni valót maga után, ezt a szövetségi kapitány Talant Dujsebajev is megjegyezte, de a támadó játékkal elégedett volt. A fiatalok remekül játszottak (Bánhidi, Jamali) nem érződött rajtuk, hogy ez az első világversenyük.

Ellenfelünket azonban nem szabad lebecsülni, mivel a dánok ellen az utolsó pár percben vétett technikai hibáiknak köszönhetően kaptak ki 31-25-re. Dibirovra illetve Atmanra nagyon kell figyelni, mivel ők képesesek lehetnek arra, hogy eldöntsék a mérkőzést.

Kapusteljesítményünknek javulni kell, és ha ez sikerül, akkor nem lehet probléma a győzelem. A technikai hibákra nagyon kell figyelnünk, mivel az oroszok rendkívül gyors szélsőkkel rendelkeznek és leindítás gólokkal büntethetik a kellő koncentráció hiányát.

Ez az egyik legfontosabb mérkőzésünk az olimpiai selejtezőért folytatott küzdelemben, szóval nem hibázhatunk, ha el akarjuk érni a torna előtti célkitűzést.

Tipp: Magyarország -1,5 @ 1.88