Férfi kézi-Eb: Montenegró jön először


Magyarország1.15  döntetlen15.00  Montenegró8.00

A két gárda eddig nem találkozott még egymással tétmérkőzésen és barátságos meccsen sem. A katari világbajnokságról mindkét csapat lemaradt, így ez az utolsó esélyük az olimpiai kvalifikációra vagy a selejtezőtorna elérésére.

A mieink Szerbia ellen készültek, de még erősen érződött a sok edzés a csapat teljesítményén. Előbb Zentán 24-22-es vereséget szenvedtünk, utána pedig 25-25-ös döntetlen játszottunk Kecskeméten. Montenegró számára sem alakultak jól a felkészülési mérkőzések. A horvátoktól 28-23-ra míg Macedóniától 35-28-ra kaptak ki. Azért ezekből a meccsekből sok következtetést nem lehet levonni, mivel ilyenkor a csapatok nem mutatnak meg mindent a fegyvertárukból.

A magyar válogatott számára kulcsfontosságú lesz a kapusteljesítmény ezen a meccsen és az egész tornán egyaránt. Mikler Rolandnak vezető szerepet kell betöltenie a válogatottban. A másik vezérnek Nagy Lászlónak kell lennie: a Barcelona korábbi és a Veszprém jelenlegi csapatkapitánya már sokszor bizonyította, hogy képes tüzelni és vezetni társait. Védekezésben stabil teljesítmény kell nyújtani, és ha átlövőink is a közepesnél egy kicsivel jobb napot fognak ki, akkor nem lehet probléma ezen a meccsen.

Montenegró együttesére joggal lehet mondani, hogy egy igazi csapat. Nincs egyetlen kimagasló képességű játékosuk sem, akire külön figyelni kellene, de a balkáni csapatok egyik ismérve, hogy rendkívül agresszívek és szívósak. Legismertebb játékosuk Fahrudin Melic, aki épp a napokban igazolt el a bombaerős Párizsból a Chamberry csapatához.

Fontos lesz az elején megtörni az ellenállásukat, hogy érezzék, ezen a meccsen nem lehet esélyük, mert ekkor a balkáni csapatok hajlamosak feladni és könnyelműségeket elkövetni. Ha a technikai hibákat minimalizálják a srácok, akkor sima mérkőzést láthatunk, ha azonban nem koncentrálnak eléggé, egy kellemetlen meccs lehet belőle.

Tipp: Félidőben Magyarország -3 @ 2.33