Férfi kézi-Eb: Meg kell verni Dániát


Dánia1.31  döntetlen10.50  Magyarország4.90

A két csapat a legutóbbi Európa-bajnokságon is találkozott egymással, ott 28-24-re győzött Dánia a mieink ellen.

Felemásan alakult a két válogatott számára eddig a torna. A dánok két győzelemmel kezdtek, az oroszok ellen 31-25-re nyertek, míg a montenegróiakat 30-28-ra arányban verték. Hazánk válogatottja eddig 32-27-re győzött a balkániak ellen, az oroszoktól viszont fájdalmas, 27-26-os vereséget szenvedtünk, ami nagyon sokba kerülhet az olimpiáért tartó versenyfutásban. Talant Dujsebajev magára vállalta a vereséget, de reméli, hogy a csapat játéka összeáll a sorsdöntő mérkőzésre.

Számunkra ez lesz az utolsó szalmaszál amibe bele kell, hogy kapaszkodjuk, ha ki akarunk jutni az ötkarikás játékokra. A továbbjutás már megvan, de ha szeretnék reálisan az első nyolcban végezni (ezzel lehetne esély kivívni az olimpiai selejtezőt) akkor ezt a meccset meg kell nyerni, akármilyen nehéz ellenféllel is játszunk.

Több klasszis játékos is tagja a skandináv csapatnak: például Mikkel Hansen, Nicklas Landin és még sokan mások. Eddig azonban ők sem nyújtottak túlságosan meggyőző teljesítményt. Támadójátékuk nekik is hatékony, de védekezésben van még hová fejlődniük (akárcsak nekünk).

A siker kulcsa az lehet, ha kapus poszton Mikler Roland végre hozza azt a teljesítményt, amitől méltán a világ legjobb kapusai között említhetjük az utóbbi pár évben. Eddig sajnos adós maradt ezzel, de az ilyen fontos meccsekre rendre felszívják magukat a hozzá hasonló klasszis játékosok. Mellette pedig a védekezésünknek sokkal keményebbnek és határozottabbnak kell lennie, mert különben a dánok könnyen átrohannak rajtunk.

Tipp: Magyarország +3 @ 2.28