Férfi kézi-Eb: Ki ülhet Európa trónjára?


Norvégia2.60  döntetlen9.00  Horvátország1.79
A két gárda már találkozott a csoportküzdelmek során és akkor 34-31-re Norvégia győzött. Most két csalódott csapat játszik a harmadik helyért.

Az elődöntő során a skandinávok egy végtelenül izgalmas mérkőzést buktak el 34-33-ra hosszabbításban a németek ellen, ami nem csak erről, hanem a végén elkövetett bírói bakiról is emlékezetes marad. Ugyanis a mindent eldöntő gól után egyel több német játékos volt a pályán. Először meg is óvták ezt a meccs után, de utána ezt visszavonták. Ezzel a mérkőzéssel együtt óriási bravúr az, hogy idáig eljutottak előzetesen senki sem várta tőlük viszont a mutatott játékuk egészen parádés volt a tornán.

A norvégok akkor sem estek pánikba, amikor többgólos hátrányba kerültek meccsek közben (a franciák ellen az elején 7-4 illetve németek ellen 10-6), hanem bízva saját magukban mindig vissza tudtak jönni a mérkőzésbe. Az elődöntőben egy kicsit több szerencsével nyerhettek volna, de ez már túl nagy falat volt számukra, fejben nem bírták el a lehetőséget pedig két támadásuk is volt a győzelemért. Erevik a kapuban fantasztikusan védett illetve támadásban mindig jött valaki, aki képes volt továbblendíteni őket a holtponton.

A horvátok számára már sokkal simább volt a vereség a spanyolok ellen: 33-29-re kaptak ki és igazán reális esélyük az első negyed órát leszámítva nem volt az összecsapáson. Kapus poszton meglepően gyengén muzsikálnak az egész Európa-bajnokságon illetve ezzel összefügg, de védekezésben sem a megszokott szintet produkálják eddig. A lengyel mérkőzés rengeteget kivett belőlük és ez látszott is rajtuk a spanyolok ellen, mivel az utolsó tíz percben rengeteg technikai hibát követtek el.

Összességében a horvátok számára is bravúr volt az elődöntőbe jutás, ugyanakkor mindenféleképpen csalódást jelent ez a számukra, mivel soha nem nyertek Eb-t és a legutóbbi hat elődöntőjüket egyaránt elvesztették.

Ez a meccs azon fog múlni, hogy melyik csapat tudja magát jobban motiválni. A norvégok ebben mindig nagyon jók szoktak lenni, a horvátoknál meg benne lehet pakliban az úgynevezett „délszláv mentalitás” – ám lehet, hogy nem fogják magukat igazán odarakni, mivel ők nem erre a meccsre készültek, hanem a döntőre.

Tipp: Norvégia -1,5 @ 3.25


Németország3.75  döntetlen9.50  Spanyolország1.48
A két együttes szintén találkozott már a csoportban, akkor a spanyolok magabiztosan 32-29-re legyőzték riválisukat. Azóta viszont bizonyították a németek, hogy nem lehet őket leírni senki ellen.

A hispánok remekül teljesítenek az egész tornán és magabiztosan meneteltek be a döntőbe. A horvátok ellen sem forgott veszélyben a győzelmük (33-29), de a döntő az mindig egy kicsit más mérkőzés, mint a többi. A torna előtt egyértelműen az esélyesek közé tartoztak a franciák illetve a dánok mögött, de egyedül a spanyol csapat tudta szinte mindig a legjobbját nyújtani. A kapuban két fantasztikus hálóőrrel rendelkeznek Sterbik és Perez de Vargas személyében.

Valero Rivera parádésan játszik és az egyik legnagyobb várományosa a gólkirályi címnek, védekezésben pedig a megszokott magas szintet képviselik Morros vezetésével.

A német gárda útja már jóval rögösebb volt. A példátlan sérüléshullám, ami a torna előtt érte őket a szélső posztokon (Gensheimer, Groetzki) nem látszik eddig sőt, a jobbszélen Tobias Reichmann a torna legjobb teljesítményét nyújtja ezen a poszton. Büntetőkből is remekel, csupán egy hétméterest hibázott még a svédek elleni mérkőzésen. Az elődöntőben is hihetetlen módon játszott 10/10-es hatékonysággal, ami egy ilyen fontos mérkőzésen egészen elképesztő.

A sérüléshullám azonban a csoportmeccseken sem maradt el: Weinhold illetve Dissinger is a maródiak táborát erősíti, de maradtak a csapattal és ez is a legendásan jó német csapategységet mutatja. A helyettük behívottak parádés teljesítményt nyújtottak és még olyan szempontból jól is jártak velük, hogy csupán egy meccs van a lábukban, ami még nagyon jól jöhet.

Ez egy teljesen más meccs lesz számukra, mint az eddigiek. Első mérkőzésükön is megoldhatatlan feladat volt számukra a spanyol válogatott és tekintve, hogy még több sérültjük lett így nem mellettük szólnak az esélyek. A spanyolok rutinja vélhetően ki fog jönni az összecsapáson, de a németeket ismerve biztosan nem fogják magukat könnyen adni.

Tipp: Spanyolország -2,5 @ 2.00

Eredő odds: 6.50