Férfi kézi-Eb: Bízva a csodában


Spanyolország1.10  döntetlen19.00  Magyarország10.00

Mindkét csapat számára fontos összecsapás lesz ez, de más-más okokból. A mieink számára a tét az olimpiai selejtezős remények életben tartása, míg a hispánoknak az elődöntőbe jutás bebiztosítása a cél. A két gárda legutóbb az előző Eb-n találkozott ahol a spanyolok győztek egy sima mérkőzésen 34-27-re.

Sajnos az előjelek ezen a meccsen sem jobbak számunkra. Az első meccset leszámítva teljesen kilátástalan teljesítmény nyújt a csapatunk védekezésben és támadásban egyaránt. Nem látni azt a tüzet a játékosokban, amit kellene egy ilyen fontossággal bíró eseményen. Zubai Szabolcs szerint egy-két fiatal játékosunk elveszítette az önbizalmát, amit az edzésen próbálnak ismét megfelelő szintre visszahozni, de ő is elismerte, hogy a magyar bajnokság illetve az ilyen szintű tornák között jelentős különbség van. Nem akart nevesíteni, de néhány játékos hiányzik számára a keretből (nagy valószínűséggel itt Császár Gábor illetve Ilyés Ferencre gondolhatott, ha sérülteket nem vesszük figyelembe).

A spanyolok számára egészen a dánok elleni meccs utolsó húsz percéig jól alakultak a dolgok. Ott azonban egy nem várt összeomlás következett (7-0-s dán széria 10 perc alatt) és sima 27-23-as vereséget szenvedtek egy már-már megnyert mérkőzésen, hiába volt a magyar származású Sterbik Árpádnak több, mint 20 védése. Ezzel számunkra még nehezebbé vált a mostani összecsapás, mivel a spanyoloknak így nem tét nélküli a mérkőzés. Nekik is kell a győzelem, hogy a második továbbjutó helyet megcsípjék.

Rengeteg klasszissal rendelkeznek elég csak megemlíteni az előbb dicsért Sterbiket vagy akár Aguinagalde-t illetve a világ legjobb védőjét Morrost. Rajtuk kívül számunkra jó pár ismerős játékos alkotja a keretet, akik a magyar bajnokságban játszanak (Antonio Garcia, Mindegia illetve Ugalde). A keretben egy cserét hajtottak végre: Guardiola helyett Baena érkezett a Rhein-Neckar Löwen játékosa, akit jól ismerhetünk a Pick Szeged elleni BL meccsekről (rengeteg problémát okozott számunkra). Ezzel a cserével még életveszélyesebb lett az ellenfél, ami a támadásokat illeti, védekezésben azonban gyengültek ezzel.

Számunkra igazából az egyetlen esély, hogy a spanyolok a skandinávok elleni második félidőben mutatott formájukat hozzák majd. Ezen kívül mi pedig 200%-ot adunk ki magunkból és Ancsin Gábor szavaival élve „tökösen” megyünk ki a pályára más különben átrohannak rajtunk és akár súlyos vereséget szenvedhetünk. Bíznunk kell a Dujsebajev mester által megálmodott taktikában bár eddig sajnos nem sok mindent láttunk belőle megvalósulni, de ha ezen a meccsen sem tudunk pozitív dolgokat felmutatni, akkor komolyan el kell gondolkodjunk, hogy a jövőben ez-e a megfelelő út a magyar kézilabdázásnak.

Tipp: Magyarország +6 @ 2.00