Férfi kézi BL: Ukrajnában kezd a Veszprém


Brest HC Meshkov4.10  döntetlen10.50  KS Vive Targi Kielce1.34
A játéknap egyik legérdekesebb meccsét rendezik Fehéroroszországban. A hazaiak a sorozat lebonyolításából adódóan egy döntőt már megnyertek, ezzel azonban csak azt érték el, hogy a Bajnokok Ligája legjobb 16 együttese közé kerültek. Viszont játékerejüket nagyon jól mutatja, hogy a tavaly az EHF Kupa bronzérmes Skjern csapatát magabiztos, 58-54-es összesítéssel búcsúztatták. Ennek ellenére a Kielce számára ez egy olyan feladat, amit kötelezően meg kell oldaniuk.

A Bresttel idén már többször is találkozott a Veszprém és rendre magabiztos győzelmet arattak ellenük. Az viszont elmondható róluk, hogy nagyon jó játékerőt képviselnek és bárkire veszélyesek lehetnek. A csapat legnagyobb sztárjai Ivan Pesic, a gárda horvát kapusa, aki az olimpiai selejtezőre is meghívót kapott hazája válogatottjában. Érdemes még megemlíteni Rastko Stojkovicot, aki rengeteg nagy ütközetet megélt már, illetve Pavel Atmant az orosz válogatott játékost.

A lengyeleket igazán jól ismerhetjük. Rengeteg klasszis játékos alkotja a keretüket és a végső győzelemre is jó eséllyel pályázhatnak. Az egykori magyar szövetségi kapitány vezetésével a csoportkörben is a szenzációs második helyezést érték el a Barcelona mögött. A legutolsó játéknapon egy emlékezetes meccsen 27-26-ra győzték le a Pick Szegedet hazai pályán.

A két csapat korábban még soha nem találkozott a nemzetközi színtéren viszont most egy nagyon izgalmas mérkőzésre van kilátás amennyiben a hazaiak felnőnek a feladathoz.

Tipp: Kielce -3,5 @ 2.00


Zaporozhye7.00  döntetlen13.00  MKB Veszprém1.13
A két együttes legutolsó összecsapása igen érdekesre sikerült, mivel akkor nagy meglepetésre 26-22 győztek az ukránok. A meccs pikantériája az adta, hogy a bakonyiak számára tét nélküli volt az a találkozó viszont az ukránok a győzelemmel kiejtettek a Zagreb csapatát, amit a horvátok igencsak nehezen viseltek. A Bresthez hasonlóan ők is már megnyertek egy döntőt a sorozat lebonyolításából adódóan: 70-67-es összesítéssel jutottak tovább a spanyol La Rioja ellen. A Veszprém második helyen kvalifikált a csoportból, a magyar együttesnél csalódásként élték meg ezt az eredményt.

Az ukrán csapat nagyon jó formában játszotta végig a csoportkört és meggyőzően abszolválta azt. Egyértelműen meglepetés volt ez a teljesítmény tőlük, mivel Sergey Shelmenkón kívül igazán ismert játékos nincs a keretükben. A magyar kézilabda barátoknak Pukhouski még talán ismerős lehet, mivel ő a Zaporozhye előtt Csurgón játszott és a fehérorosz válogatott tagja már hosszú évek óta.

A Veszprém számára jól alakult a szezon második fele. Egyedül Zeitz sérülése az, ami aggaszthatja a magyar szövetségi kapitánnyá frissen kinevezett Sabatét. A bajnokságba visszatérve remek teljesítménnyel győzték le a Csurgót és ismét ki lehet jelenteni, hogy ők a hazai pontvadászat legnagyobb esélyesei. Momir Ilic sérülését már maga mögött hagyta és ismét jó formát mutat a korábbi Bajnokok Ligája gólkirály.

A bakonyiak a mérkőzés és egyben a párosítás toronymagas esélyesei. Ilyen találkozókon szinte soha nem szoktak hibázni így nagy meglepetés lenne már egy szorosabb mérkőzés is.

Tipp: Fogadás hendikeppel (5-0) MKB Veszprém @ 1.98