Férfi kézi BL: Tavalyi ellenfelével találkozik a Szeged


Pick Szeged1.80  döntetlen9.00  Thw Kiel2.48
Tavaly a Tisza-partiak hazai pályán 31-29-re győztek a Kiel ellen, ám a párharc végén a németek örülhettek, ugyanis 60-54-es összesítéssel ők jutottak tovább. Azóta viszont megváltoztak az erőviszonyok.

Kezdjük a hazaiakkal. A keret az előző szezonhoz képest számottevően nem erősödött, de egy remek közösség kovácsolódott. Hazai pályán csak a Vardar Skopje illetve a Barcelona tudott nyerni ellenük viszont olyan csapatokat le tudtak győzni, mint a Kielce vagy a Rhein-Neckar Löwen. A csoportból az ötödik helyen jutottak tovább, de a végsőkig versenyben voltak a második helyért. Ez sajnos nem sikerült, de idén jobb esélyekkel vághatnak neki a németek elleni összecsapásnak.

A bajnokság rájátszásában remekül kezdtek Juan Carlos Pastor fiai, fölényesen 30-20 győztek Balatonfüred otthonában. A gárdának ez az utolsó nagy lehetősége, mivel nyáron jelentős átalakulás veszi kezdetét a „Mister”(Pastor beceneve) szavaival élve „egy új három éves terv veszi kezdetét Szegeden”. Épp ezért a hazaiaknál úgy nyilatkoztak, hogy ez a tavasz legfontosabb összecsapása.

A vendég együttes idei szezonja igazán felemásra sikerült. Nyáron elengedték Lauge-t a Flensburgba míg Filip Jicha-t a Barcelonába. Ezzel két irányítót is elvesztettek, Canellas pedig idén jóval tudása alatt teljesít. (Nyártól a Vardar Skopjeba távozik.) A bajnokságot vezetik a Löwen előtt, de rendkívül nehéz a sorsolásuk. Rengeteg sérültje van az együttesnek: Dissinger, Weinholdt, Wienczek csak, hogy a legnagyobb sztárokat megemlítsük. A nyáron távozók illetve a sérültek pótlására érkezett Anic illetve Mamelund, de ők nem azt a minőséget képviselik, mint az előbb említettek. Kínos vereségek is becsúsztak ebből adódóan pl. a PSG elleni 37-30-as vereség, ahol már 12 góllal is vezetett a francia bajnok. A szurkolóktól elvárás a final four minden évben, de idén ennek nem túlságosan nagy a realitása tekintve, hogy a párharc győztesére a Barcelona vár.

A tavalyihoz hasonlóan idén is hatalmas küzdelem várható a két csapat között viszont most már az esélyek közel azonosak a továbbjutást illetően. A Szegednek minél kevesebb technikai hibát kell elkövetnie, mert különben a Kiel rengeteg gyors indításos gólt fog szerezni, amivel megpecsételheti a Tisza-partiak sorsát. Fontos szerepe lesz a vendégeknél Marko Vujinnak, akit köztudottan nem szívlelnek a hazai drukkerek. Összességében ahhoz, hogy a Szegednek reális esélye legyen a továbbjutásra mindenféleképpen meg kell nyernie ezt a mérkőzést. A hangulattal biztosan nem lesz probléma, mivel az összes jegyet eladták már a találkozóra.

Tipp: Pick Szeged -1,5 @ 2.10