Férfi kézi BL: Nagy László visszatérése


FC Barcelona Intersport – Veszprém
A hétvége legnagyobb rangadóját vívja egymással a két gárda. A katalánok hibátlan teljesítménnyel vezetik a csoportjukat bár eddig fortuna a kegyeibe fogadta őket, mivel szinte minden meccset kiélezett végjátékban nyertek meg. A bakonyiak számára eddig döcögős az idei sorozat a két döntetlen is mutatja ezt a Flensburg illetve a Plock ellen, viszont a Kiel ellen már a tavaly megszokott formát mutatták.

A Barcelona csapatánál nyáron gyakorlatilag nem változott a keret jelentősen csak a kapuban volt egy csere. A legenda Saric helyett a tavaly a Bundesligában parádézó Ristewski érkezett. Hazai pályán mindig is pokolian nehéz volt nyerni ellenük ezt az is mutatja, hogy a tavalyi szezonban is csak a Kielce volt képes erre a bravúrra. Filip Jicha az előző idényben még csak részszerepeket kapott, idén viszont már az előző években megszokott domináns játékát hozza. Érdekes lesz látni, hogy Xavi Pasqual hogyan tudja majd összeegyeztetni a román szövetségi kapitányságot a Barcával, mert az elvárások mindig nagyon magasak, főleg úgy, hogy tavaly hosszú idő után címvédőként lemaradtak a final fourról.

A Veszprém számára nem indult tökéletesen a szezon. Ebben közrejátszik a sok sérülés illetve a nagyon gyenge védekezés. Sliskovic még az olimpián szedett be egy mononukleózist és a visszatérésének a dátumát nem tudják megnevezni pontosan. Ő nagyon hiányzik a csapatnak, mivel Ilic egyedül maradt ezen a poszton. Nagy László játékára viszont most már van esély, ami nagyon fontos, mert védekezésben és támadásban is fontos szerep hárul rá. Reméljük, hogy felépül, mert egy igazi csemege lenne látni az egykori Barca csapatkapitány visszatérését volt klubja otthonában.

Kérdés, hogy a Veszprém melyik arcát mutatja majd? A Kiel ellen látott kemény védekezésre most is szükség lesz illetve az ott mutatott extra kapusteljesítményre. Ha ezt hozzák, akkor képesek lehetnek akár a meglepetésre is.

Tipp: Vendég 2.90


Mol-Pick Szeged – Meshkov Brest
A szegediek kisebb hullámvölgybe kerültek az utóbbi időben. Úgy kaptak ki kétszer, hogy nem játszottak rosszul, de az a kicsi plusz hiányzott belőlük a bravúrhoz. Ezzel szemben a Brest parádésan kezdte a szezont, mivel sikerült elkapni otthon a német bajnok Löwent illetve idegenben a Zagrebet is.

A Tisza-partiak számára kulcsfontosságú meccs jön, mivel egy győzelemmel vélhetően a csoport harmadik helyére tudnának ugrani. Sergej Horbok az orrtöréséből sajnos nem tudott még felépülni így kénytelen lesz még ezt a mérkőzést is kihagyni. Rajta kívül azonban más sérültje nincs a csapatnak. Pastor mester számára fontos lesz, hogy a holtpontokat még jobban minimalizálja, mivel ezeken az üresjáratokon ment el a legutóbbi két mérkőzés. Balogh Zsolt fantasztikusan játszik az utóbbi hetekben és talán kijelenthető, hogy végre megtalálta a Szeged a biztos büntetőlövő játékost.

A fehéroroszok remek formában várják a meccset. Rajko Prodanovic nyáron épp Szegedről tette át a székhelyét Brestbe. Jó játékuk nem meglepetés, mert már az előző szezonban is mutattak bíztató jeleket, például a SEHA-liga elődöntőjében kis híján kiejtették a Veszprémet. A kapuban Pesic képes olyan napot kifogni, hogy bárki dolgát képes megnehezíteni, de több orosz válogatott játékos is erősíti a csapatot. A legnagyobb név egyértelműen Pavel Atman, aki irányítóként és balátlövőként egyaránt életveszélyes.

A szeged számára az lesz a győzelem kulcsa, hogy mennyire tudja majd gyorsítani a játékot, mivel sokkal hosszabb a padja, mint az ellenfelének.

Tipp: Hazai 1.56