Férfi kézi BL: Megméretnek Magyarország legjobb csapatai


Flensburg Handewitt1.75  döntetlen8.50  MKB Veszprém2.60
A játéknap legnagyobb rangadója lesz ez a mérkőzés. Legutóbb hazai pályán a Veszprém győzött 28-24-re és most is egy izgalmas meccsre van kilátás.

A hazaiak az utóbbi időben parádés formában vannak. Sorra nyerik a meccseket, legutóbb a Celjét verték Szlovéniában simán 30-26-ra. A bajnokságban is remekelnek, többek közt Manheim-ben legyőzték a Löwent. A gárdát sok remek játékos alkotja elég csak a kapuban Matias Andersonra gondolni vagy Eggertre és még lehetne sorolni. Remek csapategységükkel nagyon nehezen bevehető erődnek számítanak Európában a PSG-nek sem sikerül ez a bravúr.

A vendégek számára a héten voltak jó és rossz hírek egyaránt. Hosszú idő után Gulyás Péter ismét játékra jelentkezett viszont Zeitz megint megsérült így helyére Guardiola érkezett kölcsönbe a szezon végéig. A bakonyiak mostanság jó formában vannak bár legutóbb kicsit nyögvenyelősen, de 27-25-re legyőzték a Zágrábot.

Mindkét fél számára létfontosságú ütközet lesz, mivel egy győzelemmel bebiztosíthatják a második helyezést, sőt a Flensburg vélhetően a csoportot is megnyerné vele.

Tipp: Vendég +1,5 @ 1.69


Pick Szeged1.92  döntetlen8.00  Vardar Szkopje2.33
A két együttes első összecsapásán a macedónok örülhettek, mivel egy izgalmas mérkőzésen 27-23-ra legyőzték a Tisza-partiakat.

Azóta viszont sokat változtak a dolgok. Míg a Szeged sorra hozta a nagyobbnál nagyobb bravúrokat, addig a vendégek nem várt módon pontokat vesztettek. A legutóbbi fordulóban is nehezen verték 38-36-ra otthon a svéd bajnokot. Számukra jó hír, hogy a Löwen ellen fejbelőtt, vajdaságban született világklasszis kapus Sterbik Árpád tudja vállalni a játékot. Szegeden is nagy népszerűségnek örvend a kapus, de vélhetően a hazai szurkolók eltekintettek volna a játékától.

A hazaiak számára is kulcsfontosságú ez a meccs, mivel egy győzelemmel jó eséllyel megszerezhetik a harmadik helyezést a csoportban, ami nagy bravúr lenne. Azért is lenne fontos ez a számukra, mivel így a Plock-Zagreb kettős valamelyikéből kapna ellenfelet a legjobb tizenhat között. Az előző fordulóban Barcelonában elszenvedett 30-25 vereség után most kötelező javítani. Amennyiben a védekezés ismét összeáll, akkor nem lehet probléma. A hangulat bizonyosan pokoli lesz, mint minden hazai Pick Szeged meccsen.

Tipp: Hazai -1,5 @ 2.35