Férfi kézi BL: Jönnek az utolsó csoportmeccsek


MKB Veszprém1.06  döntetlen17.00  Wisla Plock10.50
A két gárda előző találkozóján hatalmas meglepetésre döntetlen született. Nagy Lászlóék már egy megnyert mérkőzést szórakoztak el, de most hétvégén ebbe a hibába nem eshetnek bele.

Hazai pályán makulátlan a bakonyi alakulat. Minden ellenfelét rendkívül simán győzte le egyedül a Zágráb elleni 27-25 tartozik a szorosabbak közé. Remek formában vannak az utóbbi időben és Mirko Alilovic remeklésével megérkezett a megfelelő kapusteljesítmény is. A múlt héten, óriási meccsen 29-28-ra verték idegenben a Flensburgot. Ez azért is volt fontos, mivel egy szombati győzelemmel biztosan második helyen végeznek, de akár még elsők is lehetnek, ha Flensburg győz Párizsban.

A vendégek számára már csak a tisztes helytállás a tét. Celje múlt heti idegenbeli vereségével eldőlt, hogy hatodik helyen jutnak tovább a csoportból. A Kiel ellen óriásit küzdöttek idegenben és a végletekig kiélezett meccsen végül 26-24-re kaptak ki. Akit fontos lehet kiemelni az a vezetőedző Cadenas, aki idény végén nagy valószínűséggel elhagyja a csapatot és teljes mértékben csak a spanyol válogatott munkáját fogja irányítani illetve a kapuban Corrales, aki 2017-től már a PSG-t fogja erősíteni.

A papírforma szerint is sima hazai győzelemnek kell születnie.

Tipp: Hazai -7,5 @ 2.23


PSG Handball1.16  döntetlen14.00  Flensburg7.00
Az utolsó játéknap legnagyobb rangadója ez a párosítás. Érdekesség, hogy mindkét együttes akár meg is nyerheti a csoportot, de lehet még akár harmadik is. Előző találkozójukon hét góllal a vendégek győztek.

A hazaiak számára egyértelműen ez az idény legfontosabb mérkőzése. Hazájuk bajnokságát fölényesen vezetik, remek formában játszanak az Európa-bajnokság óta. Gyakorlatilag senki sem tudta őket igazán megszorítani. Sérültjük nincs, ami nagyon nagy előnynek számít már ebben a szakaszban. A céljuk egyértelműen a triplázás és ehhez vasárnap egy fontos lépést tehetnek.

A vendégek számára is fontos az összecsapás. A Bundesligában azonban jóval nagyobb a küzdelem, mint a francia pontvadászatban. Rendkívül szoros a versenyfutás a Kiel, a Löwen és ő közöttük; a hétközi fordulóban fontos pontot hullajtottak a Hannover vendégeként (25-25). Bizonyosan ők lesznek a két csapat közül a fáradtabbak, ami ilyenkor akár döntő is lehet a végjáték szempontjából.

Egy szoros mérkőzésre lehet számítani, ahol vélhetően a technikai hibák száma illetve a kapusteljesítmény fog dönteni.

Tipp: Hazai @ 1.16


Kielce1.16  döntetlen14.00  Szeged7.00
Az első találkozót a Tisza-partiak nyerték 31-30-ra. Ha most is sikerülne ez a bravúr akkor akár a csoport harmadik helyén is végezhetnek.

A hazaiak kispadján az egykori magyar, de már lengyel szövetségi kapitány Talant Dujsebajev ül. Eléggé hektikus idei formájuk, mivel idegenben legyőzték a Barcelonát, de a svéd bajnok ellen csak egy döntetlen tudtak elérni. Az előző fordulóban nagy csatában 28-27-re nyertek a Löwen ellen így óriási lépést tettek a csoport második helye felé.

A szegediek számára nem sikerült jól az előző hét. Sajnálatos módon a szezon eddigi legrosszabb játékával rukkoltak elő a legfontosabb mérkőzésen. Rengeteg technikai hiba és kihagyott ziccerek sokasága jellemezte a csapatot. Így nem lehet legyőzni egy Vardar Szkopje szintű gárdát, de most nagyon fogadkoznak a srácok, hogy ezen a héten megpróbálják kiküszöbölni a csorbát. Az bizonyos, hogy még egyszer nem lehet ilyen rosszul játszani, mert akkor esélyük nem lesz még egy szoros mérkőzésre sem. Ha ez a 180 fokos fordulat beáll a csapat játékába akkor viszont bárkire veszélyes lehet az együttes.

Vélhetően egy izgalmas mérkőzés elé nézünk, ahol akár benne lehet egy szegedi meglepetés győzelem is.

Tipp: X2 @ 5.00