Férfi kézi BL: Hatalmas lehetőség előtt a Szeged


THW Kiel1.23  döntetlen12.00  Pick Szeged5.40
Szegedi győzelem ide vagy oda, a Kiel otthonában szinte mindig pokoli nehéz játszani. Mindenesetre az előny a magyaroknál van, ami annak is köszönhető, hogy a Kiel részéről az odavágón hiányzott az igazán klasszis teljesítmény. Ugyan a kapuban Landin fantasztikusan kezdett hisz Bombac illetve Garcia Parrondo hetesét is védte, de utána teljesen beleszürkült a mérkőzésbe és csak elvétve találkozott a labdával. A mezőnyjátékosok közül egyedül Canellas teljesítményét lehet kiemelni, mivel az idén sokat kritizált irányító hat góljával életben tartotta a Kiel továbbjutási reményeit.

A németek nem tudtak mit kezdeni a meccs végén a Tisza-partiak 5+1-es védekezésével. Az utolsó tíz percet 7-1-re nyerték Pastor fiai, ami óriási bravúrnak számít egy német csapat ellen. A Kiel hazai pályán viszont remekel idén, mivel eddig csak a PSG-től szenvedtek vereséget és többek közt a Veszprémet is legyőzték egy góllal. Ráadásul maradt bennük bőven tartalék, mivel Marko Vujin illetve Duvnjak sem hozta azt a szintet, amit a szurkolóik megszokhattak tőlük.

A Szeged számára rendkívül jól jött ki a vasárnapi összecsapás, bár védekezésben az utolsó tíz percet leszámítva csak szenvedtek. Sok a 29 kapott gól, de ezt valamelyest ellensúlyozza a 33 lőtt találat.

Sierra viszont még a sok bekapott gól ellenére is klasszis teljesítmény nyújtott, 17 védésével a magyar együttes legjobbja volt. Igazi csapatként küzdöttek, amit nagyon jól mutat, hogy rengetegen lőttek 3-4 gólt. Erre lesz a szerdai mérkőzésen is óriási szükség, mivel csak akkor lehet esély, ha újra ezt a remek csapatjátékot mutatják. Ezen a meccsen szintén 110%-ot kell nyújtani. A vasárnapi teljesítménnyel megalapozták a továbbjutást a srácok, most már csak véghez kell vinni ezt a bravúrt.

A meccs kulcsfontosságú része az lesz, hogy ki játszik kevesebb technikai hibával illetve a vasárnapi meccsből kiindulva az, hogy melyik együttes hány hetest hibázik. Ezen a mérkőzésen vélhetően nem engedheti meg a Pick azt a luxust magának, hogy három büntetőt is kihagyjon.

Tipp: Pick Szeged +4,5 @ 1.75