Férfi kézi BL: Győzelmi kényszerben a magyarok


Besiktas14.00  döntetlen22.00  MKB Veszprém1.04
A két gárda első mérkőzésén a bakonyiak simán, 33-25-re győzték le riválisukat. Most szintén egy hasonlóan sima mérkőzésre számíthatunk a papírforma szerint.

A hazai csapatot főként török játékosok alkotják, de pár délszláv légiós is a keretben van. A legismertebb az egykor szebbnapokat megélt Ivan Nincevic, aki 65-ször öltötte magára a horvát válogatott mezét és tagja volt a Londonban bronzérmes olimpiai csapatnak. Hazájuk pontvadászatát magabiztosan vezeti a Besiktas, azonban a Bajnokok Ligájában eddig nem sok babér termett nekik. Egyedül a PPD Zagreb csapatát sikerült 32-30-ra legyőzniük, ezen kívül kilencszer kikaptak.

A Veszprémnek ezzel szemben sokkal jobban megy a sorozatban. Még versenyben vannak az első helyért, de az előző fordulóban nem várt vereséget szenvedtek a THW Kiel csapatától. Így nagy valószínűséggel elúszott az első hely és innentől kezdve minden meccset hozni kell, ha legalább a második helyezést el akarják csípni a csoportban. Ezt tudják Momir Ilicék is, így biztosan nem fogják félvállról venni a soron következő ellenfelet.

A világversenyek után szoktak meglepetések lenni, de ezen a mérkőzésen még a szoros végeredmény is csodával érne fel a két csapat játékerejét figyelembe véve.

Tipp: Vendég -7,5 @ 1.87


Pick Szeged1.09  döntetlen17.00  KIF Kolding11.00
A legutóbbi találkozón a Tisza-partiak győztek 27-22-re és ennek a mérkőzésnek is a hazai csapat a toronymagas esélyese.

A Szeged számára a Kielce svédországi döntetlenjével, illetve a Löwen győzelmével a Vardar ellen megnyílt az út a harmadik hely felé. A hosszú szünet után továbbra is jó formában vannak, ezt a bajnokságban meg is mutatták a Vác és a Balmazújváros ellen. A komolyabb feladatok viszont most következnek. Ha a hazai mérkőzéseiket megnyerik Zubaiék akkor jó eséllyel meglehet számukra a harmadik helyezés, ami a legjobb tizenhat együttes között nagyon fontos lehet, mivel így könnyebb ellenfél jöhet számukra.

A vendégeknek már csak a tisztes helytállás maradt, mivel már csak matematikai esélyük van a továbbjutásra és jó pár bravúrgyőzelemre lenne szükségük. A meccs pikantériája pedig az lesz, hogy éveken át az MKB Veszprémmel nagy sikereket elérő Carlos Ortega vette át a dánok irányítását. Emiatt sem lehet lebecsülni őket, de emellett számos korábbi klasszissal rendelkeznek. Kasper Hvidt, Tobias Karlson is nemzetközi szinten elismert játékosok illetve Konstantin Igropulo, de ő egy vakbél kálvária miatt ebben a szezonban nem tud pályára lépni. (Orvosi műhiba miatt elrontották ezt a rutin beavatkozást).

Nagyon érdekes mérkőzésre van kilátás, mivel Ortega veszprémi színekben sokszor legyőzte a Szegedet azonban ezen az összecsapáson a hazaiak a favoritok.

Tipp: Gólok száma a hazai csapatnál 30,5 felett @ 1.72


Flensburg Handewitt1.35  döntetlen10.00  THW Kiel4.20
A két csapat legutoljára a német kupában találkozott ekkor a hazaiak nyertek 34-27-re idegenben. Ezen a mérkőzésen is ők az esélyesek.

A hazaiak több nagy győzelmet arattak már idén; otthon többek közt magabiztosan győzték le a csoportot vezető PSG-t is. A bajnokságban is nagy versenyfutást vív egymással a Flensburg és a Kiel: a pontvadászat közepén járva, fej-fej mellett haladnak a bajnoki címért – kiegészülve a Löwen együttesével. Rendkívül erős mindkét keret. Hazai, illetve vendég oldalon is rengeteg világsztárral találkozhatunk. A hazaiaknál többek közt a kapuban található Matias Anderson illetve Glandorf, de még sorolhatnánk a nagyobbnál nagyobb sztárokat. A vendégeknél is remek hálóőr áll a kapuban Nicklas Landin személyében. Még megemlíthetjük Canellast illetve Vujint, de még sorolhatnánk naphosszat.

A két gárda legutóbbi találkozóin rendre a Flensburg akarata érvényesült, de a Kielt soha nem szabad leírni, legutóbb például a Veszprém számításait alaposán áthúzták.

Tipp: Gólok száma 54,5 felett @ 1.87

Eredő odds: 6.01