Férfi kézi Eb: Van még esély továbbjutni


Ausztria 3.10, döntetlen 9.00, Magyarország 1.57

Sajnos hétfő este jött a papírforma, nem sikerült túlságosan megnehezíteni a dánok dolgát. Az első félidő elején ugyan volt egy periódus, amikor a vezetést is megszereztük, de mindez sajnos tiszavirág életűnek bizonyult. Ennek ellenére a 28-24-es vereség teljesen vállalható a házigazda ellen.

Főleg annak tükrében, hogy még mindig van némi esély a továbbjutásra. Ugyanis jelenleg a csoport negyedik helyén állunk három ponttal, Izland öttel van előttünk a harmadik, továbbjutást érő helyen. Nekik ugyan jobb a gólarányuk (+3, míg a miénk -5), de várhatóan kikapnak majd Dániától, úgyhogy a magyar válogatottnak annyi a teendője, hogy minél jobban agyonverje az osztrákokat. Ha más végett nem is, legalább a presztízs miatt…

Ehhez nagyot kell majd küzdeni, mert hiába állnak pont nélkül az utolsó helyen a sógorok biztos, hogy nem adják majd könnyen a bőrüket. Hétfőn a spanyolok is épp csak megverték őket 28-27-re. Egyébként Ausztria eddig csupán egyszer hagyta el győztesen a pályát ezen az Európa-bajnokságon: még az első csoportkör alatt Csehországot győzték le, a többi meccsüket elbukták.

Szóval nem lehetetlen feladat megszórni Ausztriát kérdés, hogy mennyire motivált a Mocsai-csapat. Egyébként nem gyakran játszunk az osztrákokkal, a közelmúltban csupán egyszer találkoztunk velük, a 2011-es világbajnokságon 32-30-ra nyertünk ellenük.

Tipp: Lékai Máté góljainak száma 3.5 fölött @ 2.10

Azt gondolod, hogy te értesz a legjobban a kézilabdához? Nyerj minél magasabb szorzón és nyerj készpénzt, bónuszt vagy ingyen pörgetést!