Férfi kézi Eb: Mire megyünk a házigazda ellen?


Dánia 1.11, döntetlen 15.50, Magyarország 9.25

Ahogyan azt vártuk, Macedónia ellen megszületett az első győzelmünk (31-25) a dániai férfi kézilabda Európa-bajnokságon. Meccsről-meccsre jobban teljesítenek a fiúk és szükség is van erre, mert hétfő este bitang nehéz meccs vár a magyar válogatottra a házigazda dánok ellen.

Mocsai Lajos azt nyilatkozta, hogy elérte a fizikai holtpontot a társaság, ezért vasárnap leginkább a regeneráción volt a hangsúly. Ha mindez nem lenne elég: egy rejtélyes felső légúti vírus fertőzte meg a csapat több tagját, többek közt a nagyszerű formában lévő Lékai Mátét. Ugyanakkor az orvosi stáb mindent elkövet annak érdekében, hogy a srácok rendbe jöjjenek hétfő estig. 

Ami pedig aktuális ellenfelünket illeti, Dánia eddig hibátlanul szerepel az Európa-bajnokságon. Ezen mondjuk nem kell csodálkozni, hiszen nagyon erős a dán csapat és hát a hazai pálya előnye a kézilabdában sem ismeretlen, sőt… Legutóbbi meccsükön a világbajnok spanyolokat intézték el 31-28-ra, hat ponttal vezetik a csoportot, mögöttük Spanyolország a második négy ponttal. 

Ha már pontok, nekünk összesen három van belőle csakúgy, mint Izlandnak és mivel egymás ellen már nem játszunk, ezért jó lenne most a dánok ellen valami bravúrt összehozni. Ez fogadási szempontból sem lenne rossz, hiszen minden olyan estleges történésre, ami a dánok kudarcát jelentené, igen magas szorzók vannak.

Egyébként többnyire szoros meccseket szoktunk játszani Dániával és például 2007-ben meg is vertük őket a németországi vb-n. Most is benne van a társaságban a bravúr, és talán a házgazdák a győzelmeknek köszönhetően kicsit elkényelmesedtek már.

Tipp: Dánia-Magyarország X2 @ 5.80

Magyarország-Dánia, egymás elleni eredmények a közelmúltból:

2013.01.23. világbajnokság, Magyarország-Dánia 26-28

2012.07.29. Olimpia, Magyarország-Dánia 25-27

2007.01.27. világbajnokság, Magyarország-Dánia 30-29

2006.01.26. Európa-bajnokság, Magyarország-Dánia 25-29

Azt gondolod, hogy te értesz a legjobban a kézilabdához? Nyerj minél magasabb szorzón és nyerj készpénzt, bónuszt vagy ingyen pörgetést!