Férfi kézi Eb: Halálcsoport és hiányzó kulcsjátékosok


A január elején rendezett gyöngyösi torna nem egészen úgy sült el ahogyan sokan várták, a magyar csapat egy győzelemmel és két vereséggel végül a harmadik helyen zárt. Csak emlékeztetőül: a nyitómeccsen szoros csatában kikaptunk Csehországtól (28-29), majd legyőztük a Fehérorosz válogatottat (31-28), aztán következett a lengyelek elleni mérkőzés, ahol egy csúnya vereségbe szaladtunk bele (23-30). 

Persze messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni egy felkészülési torna eseményeiből de az kétségtelen, hogy láttunk már jobb magyar válogatottat is. Mint az már régóta köztudott, Nagy László sérülés miatt nem lehet ott keretben. A gyöngyösi meccsek alatt erősen érződött a hiánya, hiszen ő támadásban és védekezésben is rendkívül erős. Ugyanakkor a londoni olimpián is megoldották nélküle a feladatot a srácok, talán most is sikerül majd valahogy nélküle, bár a felkészülési meccsek alatt ez nem így tűnt. Ráadásul a napokban kiderült, hogy Harsányi Gergely sem tart a válogatottal családi okok miatt.

Mindenestre bízzunk benne, hogy a hiányzókat sikerül pótolni és nem utolsó sorban jóval frissebb lesz a magyar csapat és nem lesz nyoma a fásultságnak és az ebből fakadó „sétálós kézilabdának” amit a gyöngyösi meccsek alatt tapasztalhattunk. Mondjuk ez a fáradtság betudható annak a sorozatos terhelésnek is amiben a fiúk részesültek, vasárnapig azért jut idő a felfrissülésre. Szükség is lesz minden energiára, ugyanis egyből a világbajnok spanyolok ellen kell helytállni. (A csoportunkban Spanyolországon kívül Izlanddal és Norvégiával mérjük össze az erőnket).

Spanyolország 1.12, döntetlen 15.00, Magyarország 5.35

Edzőváltás történt a spanyol válogatottnál, az új kapitány (érthető módon) nem sokat változtatott a világbajnok csapaton. Vannak náluk is hiányzók, plusz egy-két friss névvel is találkozhatunk, ha spanyol keret összeállítását böngésszük. A sérülések sem kerülték el a hispánokat, de azért így is éremesélyesként számolhatunk velük és igen nagy bravúr kellene ahhoz, hogy valahogy legyőzzük őket. Erőt adhat, hogy a két évvel ezelőtti szerbiai Eb-n döntetlent játszottunk velük, és az egy erősebb csapat volt. 

Ha már a bravúr szóba került, Spanyolország legyőzése mellett azt is óriási sikerként könyvelhetnénk el, ha a csoportból továbbjutnánk. Mondjuk az első három helyezett megy tovább az egyenes kieséses szakaszba, és simán elcsíphetjük legalább a harmadik helyet. Ehhez kétségtelenül mindenkinek erőn felül kell teljesítenie. 

Egyébként a hivatalos célkitűzés a legjobb nyolc közé jutás, majd meglátjuk mi sül ki ebből… Az olimpia előtt sem volt sokkal jobb a helyzet, szóval még bármi összejöhet.

Tipp: Az első gólt a magyar csapat szerzi @ 2.15

Bevállalós tipp: Magyarország nyeri a meccset @ 5.35

A magyar férfi kézilabda válogatott Eb-eredményei a közelmúltból:

1994 (Portugália) 7. hely

1996 (Spanyolország) 10. hely

1998 (Olaszország) 6. hely

2004 (Szlovénia) 9. hely

2006 (Svájc) 13. hely

2008 (Norvégia) 8. hely

2010 (Ausztria) 14. hely

2012 (Szerbia) 8. hely

Nincsen televíziód, vagy éppen külföldön vagy? Nem szeretnél lemaradni a meccsekről? Semmi gond, a magyar válogatott összes mérkőzését követheted online az Unibet tv-n! 


Azt gondolod, hogy te értesz a legjobban a kézilabdához? Nyerj minél magasabb szorzón és nyerj készpénzt, bónuszt vagy ingyen pörgetést!