Férfi kézi Eb: Egy ponttal már továbbjutunk


Magyarország 1.62, döntetlen 9.50, Norvégia 2.85

Kedd este roppant értékes egy pontot szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott miután 27-27-es döntetlennel zárult az Izland elleni összecsapás. Így jelenleg egy ponttal a B csoport harmadik, továbbjutást érő helyén állunk. Mögöttünk a norvégok nulla ponttal a negyedikek, ebből kifolyólag sorsunk a saját kezünkben van, egy esetleges döntetlennel is mi járunk jól.

Ha sikerül átmenteni valahogy az Izland ellen, az első félidőben mutatott játékot akkor nem lehet nagy gond. Viszont intő jel volt, hogy a második félidő elején nyolc percig nem lőttünk gólt. Ugyanakkor a csapat tartását jól mutatja, hogy hiába sújtották kétszer annyi két perces kiállítással a magyar válogatottat, mint az izlandit (összesen 16 perc nálunk, míg az északi szigetország nyolc percig volt emberhátrányban a mérkőzés alatt) így is sikerült végig meccsben maradni. Plusz a végjátékból is mi jöttünk ki jobban, Such Timuzsin piros lapja sem okozott összeomlást, sőt emberhátrányban egyenlítettünk a végén.

Mint arról már föntebb szó esett, Norvégia eddig két meccsből kettőt elveszített, Izlandtól 31-26 arányú vereséget szenvedtek, Spanyolországtól pedig szoros meccsen ugyan, de szintén kikaptak (27-25). Egyébként Dánia közelsége miatt rengeteg norvég szurkolót várnak holnap estére, akik gyakorlatilag hazai légkört teremtenek majd. 

Mindettől függetlenül bízhatunk benne, hogy meglesz a magyar csapat első győzelme és ezzel a továbbjutás is. A mérkőzéssel kapcsolatos szorzók is azt mutatják, hogy mi vagyunk az esélyesebbek, de pont a kézilabda az a sportág, ahol nagyon sok múlik a pillanatnyi koncentráción, és biztosak lehetünk benne, hogy a norvégok felszívják magukat erre a meccsre.

Tipp: Hendikepes fogadás (0-1), Magyarország nyeri a meccset @ 1.84

Magyarország-Norvégia, egymás elleni eredmények a közelmúltból:

2012.06.16. világbajnokság, Magyarország-Norvégia 27-31

2012.06.10. világbajnokság, Magyarország-Norvégia 27-21

2011.01.15. világbajnokság, Magyarország-Norvégia 26-23

2007.01.21. világbajnokság, Magyarország-Norvégia 25-22

1999.06.06. világbajnokság, Magyarország-Norvégia 31-24

Azt gondolod, hogy te értesz a legjobban a kézilabdához? Nyerj minél magasabb szorzón és nyerj készpénzt, bónuszt vagy ingyen pörgetést!