Férfi kézi BL: Mire megy a Veszprém?


MKB Veszprém 2.15, döntetlen 8.50, THW Kiel 2.05
Bőven van törlesztenivalója a Veszprémnek, hiszen tavaly pont a német Kiel volt az, amely kiejtette őket az elődöntőben. Csak emlékeztetőül: kicsit több mint egy évvel ezelőtt borzasztó szoros küzdelemben, idegenben 32-31-re kaptak ki Nagy Laciék, majd a visszavágón 28-29-re.

Egyébként három héttel ezelőtt befejeződött a magyar bajnokság, a Veszprém azóta nem játszott tétmeccset. Kérdés, hogy mennyire ült le a társaság, bár a sajtóban megjelent információk/nyilatkozatok alapján kellően motiváltak a veszprémi játékosok, plusz a sérültek is rendbe jöttek. Ugyanakkor ebben a szezonban a Veszprém jóval lendületesebb játékot produkál (védekezésben és támadásban egyaránt), és ez mindenképp bizalomra adhat okot.

Nagyon erős csapat a Kiel, igen kellemetlenül védekeznek. Lehetőleg minél kevesebb eladott labdával kéne őket megajándékozni, így talán kevésbé lesznek hatékonyak gyilkos lerohanásaiknak. A Veszprém aktuális ellenfelének erősségét az is jól mutatja, hogy az utóbbi tíz évben csak egyszer bukták el a Bundesliga első helyét: a2010/2011-es szezonban a Hamburgnak sikerült megszereznie az első helyet, ezt leszámítva rendre a Kiel lett bajnok.

A BL aktuális szezonjában ugyanúgy csoportelsőként végeztek, mint a Veszprém. Annak ellenére, hogy bivalyerős csapatról van szó, nem legyőzhetetlenek, ezt jól példázza a lengyel Kielce elleni párharcuk még a csoportkörben - idegenben 34-29-re kaptak ki tőlük, és otthon csak kínkeservvel tudtak összehozni egy ikszet ellenük (28-28). 

Tipp: Gólok 56.5 alatt @ 1.95

FC Barcelona 1.23, döntetlen 12.00, Flensburg-Handewitt SG 5.60
A Barcelonát senkinek nem kell különösebben bemutatni, bár az is igaz, hogy a foci és a kosárlabda után a kézi csak harmadik a sorban. A spanyol bajnokságot száz százalékos teljesítménnyel nyerték meg és igazából ők a legesélyesebbek a Bajnokok Ligája győzelemre is.

A BL legerősebb csoportjában végeztek az első helyen és bár az egyenes kieséses szakaszban rezgett a léc, amikor 38-31-re kaptak ki a Rhein-Neckar otthonában, de aztán hazai pályán esélyt sem adtak nekik (31-24).

A másik német csapat talán a legkevésbé ismertebb a négy döntős közül: a Flensburg története során először döntős a Bajnokok Ligájában. Harmadik helyen végeztek a német bajnokságban, ők kapták a legkevesebb gólt a mezőnyben.

A BL csoportból a második helyen jutottak tovább – nem úgy, mint a másik három döntős csapat, melyek az első helyen végeztek.

Tipp: Gólok 57 alatt @ 1.80

A kombináció eredő szorzója @ 3.51

A mérkőzéseket élőben nézheted az Unibet TV-n!

Légy részese az akciónak nyáron Rióban! Nézd meg, hogyan nyerhetsz VIP utat velünk!