Hétközi PL-tipp: egyet beerőszakolnak Cazorláék


Arsenal 1.42, döntetlen 4.40, West Ham 7.75

Az Arsenalnak most két rangadó elvesztése után nagyon jól jön ez a hazai meccs a pocsék formában lévő West Ham ellen. Rangadó jellegű találkozó, este is lesz, így kiváló hangulatban lehetne gólarányt és önbizalmat javítani, miután a Man City és a Chelsea is viszonylag egyértelműen verte az elméketi síkon BL-re gyúró Wengergartent.

Most viszont egy olyan ellenfél következik, amely nemhogy nyerni nem tudott, még gólt sem lőtt az Emiratesben 2007 óta, és az idei szezonban is meglehetősen gyenge idegenbeli mérleggel rendelkezik: 2 győzelem, 2 döntetlen 6 vereség, utóbbi öt idegenbeli meccséből négyet elveszített.

A West Ham egyetlen esélye a szoros eredmény elérésére, ha betömörül a kapuja elé, így nem valószínű, hogy öt-hat gólt fog hinteni a hazai csapat, amely a sokkal bátrabban játszó Southamptont, Tottenhamet és Newcastle-t meg tudta ugyan szórni – 18 gólt lőttek ezen a három meccsen – ezeket a a kiütéseket leszámítva viszont inkább csak szenvedett otthon az Arsenal.

A tizenhatosa elé árkot ásó, géppuskafészkeket és szögesdrótot telepítő WHU ellen tehát nem várható gólcunami, viszont egyet mindenképpen be fog tekerni Santi Cazorla a tizenhatos előteréből – ha esetleg csak a kapufát találja el, vagy Jääskeläinen kiszedi a sarokba tartó labdát, akkor a büntetőterületen gerillázó Giroud fogja bekotorni azt.

Tipp: Arsenal–West Ham 1-1 @ 7.25