Van élet Bernie Ecclestone távozása után?


Fogadjunk, hogy Bernie Ecclestone lelépésére a Formula-1 éléről még a legnagyobb gizda arcok sem mertek egy buznyákot sem tenni! Még azok sem, akik erősen és bátran tippeltek a manapság Cipruson garázdálkodó, magukat mindenféle országok játékvezetőjének kiadó, de valóságban kamuflázs román bírók munkájára.

Legbátrabban azok gondolhattak Ecclesotne süllyedésére, akik valami brutál erős hallucinogén cuccal ütik magukat és emiatt náluk még Hitler is győztesen jött ki a sztálingrádi csatából. Mondjuk velük foglalkozzon inkább a rajtuk függő Zacher Gábor.

De komolyan, ki hihette azt, hogy lesz élet a hatalmas Bernie után? Aki olyan vaskézzel kormányozta az autós mutatványt, mint a Thatcher asszony annak idején Angliát.

Ecclestone mindenből kicsikarta az utolsó centet, a térde előtt esedezett az egész világ, hogy az ő országukba vigye az autós vb-t. Nem volt szégyenlős típus az öreg törpe. Bátran kért és szépen kapott. Nagy szeletet hasított az általa készített tortából, de okos volt, hiszen osztott is. Bár azért annyira sokat nem.

Sikert aratott, amíg dőlt a lé, ám akit nem csapott meg a Formula-1 füstje, azok is hüledezve figyelték, hogyan variálta a szabályokat. A legnagyobb indulatgerjesztő okossága az volt, amikor halkra vetette az autókat. Durva mélyütés volt ez a sorozatra nézve, hiszen az őrült motorzaj, a kipufogó hörgő üvöltése adta a végső függőséget. Amikor a nézők a futamot követően négy napig nem hallottak rendesen. Na, az igen! Az volt a valami!

Ehhez képest idegesítően halkan, egy pelikán madár repülésének zajmentességével suhantak az autók. Elképzelhetetlen tragédia volt egy futam a maga némaságával, a megszokott zajszennyezettség nélkül. Mintha az angol labdarúgó szurkolóknak megtiltották volna, hogy énekeljenek, vagy hogy szutykolják a bírót és lehetőleg ne csúfolják az ellenfél balfékjeit! A hangmegvonás tünetei kemény sorozatot zúdítottak a főnőkre, aki aztán meghátrált.

Az is csudálatos esetként maradt meg, hogy ez a nem szép, de inkább csúnya ember, miként barkácsolta össze mutatós lányait, hogy minden F1 pilóta tűzálló gatyája feszessé vált a látványuktól?! Volt felesége, Bernie-nél két fejjel magasabb Slavica génjei esetleg magyarázatot adhatnak, de különben…

Fogadjunk, hogy a ravasz róka még nincs teljesen taccsra téve és dob még majd egy eléggé látványosat!