Szingapúri Nagydíj: A hat legjobb tipp a hétvégi futamra


A száguldó cirkusz Szingapúrba érkezik és benne van a levegőben, hogy ezen a hétvégén valamelyest megtörik a Mercedes dominanciája. Minden szem a Red Bullra szegeződik, mert az ő autóik rendkívül jól mennek az olyan szűk és lassú pályákon, mint amilyen a szingapúri.

Mindezzel a bukmékerek is tisztábban vannak és így aztán nincsenek is olyan magas oddsok a Red Bull esetleges győzelmére, mint amilyenre egyébként számítanánk. Nem baj, akad fél tucat olyan szorzó, melyre érdemes egy pillantást vetni.

 

Pole pozíció

Daniel Ricciardo, a Red Bull pilótája Monacóban az első helyről rajtolhatott, ami szintén egy elég lassú pálya. Ez élből megmagyarázza, miért csak ekkora az odds arra, hogy ő szerzi majd meg a pole pozíciót 3.50

Csapattársa, Max Verstappen esetében már jóval kecsegtetőbb szorzót találunk ugyanerre 6.00. Viszont nem árt figyelembe venni azt, hogy eddig csupán kétszer volt gyorsabb Ricciardónál és még soha nem rajtolhatott az első helyről. Persze ami késik, nem múlik.

 

Ocon vs Wehrlein

Esteban Ocon eddig mindössze két futamon versenyzett és már csak ezért is meglepő az alacsony odds arra, hogy gyorsabb lesz hétvégén csapattársánál, Pascal Wehrleinnél 3.00. Viszont egyiküknek sincs még tapasztalata Szingapúrban, szóval bármi megtörténhet kettejük között.

 

Leggyorsabb kör

Napjainkban a leggyorsabb kört nem feltétlenül a leggyorsabb autók futják, hanem inkább azok, melyeknél a legfrissebb abroncsok vannak fönt az adott verseny végéhez közeledvén. Monzában például Fernando Alonsóé lett a leggyorsabb kör – az elmúlt három év során először volt McLaren autó a legjobb ebben a tekintetben. Szép odds van arra, hogy most hétvégén megismétlik ezt a mutatványt 17.00.

 

Befutók

A szingapúri egy fárasztó verseny. Már önmagában az komoly fegyvertény, ha valaki befejezi a futamot. Találhatunk arra jó oddsokat, hogy valaki nem ér célba; Max Verstappen esetében ez megér egy próbát, ugyanis hiába vezet gyorsan, gyakran meggondolatlan még a fiatal pilóta 5.00.


Első kieső

Ezt nem könnyű előre megjósolni, de a legalacsonyabb odds is elég magas, úgyhogy annyira nem nyúlhatunk mellé (Jolyon Palmer 10.00).  Palmer a legutóbbi futamon Felipe Nasr-ral gabalyodott össze, akinek kiesésére szintén remek szorzó van 17.00 de Daniil Kvyatra tenni sem rossz ötlet 12.00.

 

Safety Car

Még nem volt olyan futam Szingapúrban, ahol ne jött volna be a Safety Car legalább egyszer. Ezért aztán elég jó odds van arra az esetre, ha nem lesz szükség a biztonsági autóra 4.75. Ráadásul ez a szorzó nem vonatkozik a „virtuális Safety Car” megjelenésére, melyet egy évvel ezelőtt kezdtek el használni és elég népszerű alternatíva lett az „igazi autó” helyett.

Bár az is igaz, hogy mindig történhet váratlan esemény. Tavaly Szingapúrban azért ment be a Safety Car, mert egy részeg néző a pályán kolbászolt.