Spanyol Nagydíj: Öt ok, ami miatt Verstappen futamot nyerhet ebben az évben


Daniil Kvyat alighanem egy életre megtanulta, hogy az F1 világa nehezen bocsát meg bizonyos dolgokat. Az orosz versenyző ugyan a harmadik helyen végzett a szezon harmadik futamán, de az Orosz Nagydíjon mutatott produkciója nagyon sokba került a Red Bull pilótájának. 

A Szocsiban rendezett versenyt követően Kvyat hirtelen a Red Bull fiókcsapatánál, a Toro Rossónál találta magát. A helyére pedig Max Verstappen került, aki arról vált híressé, hogy 17 évesen debütált a Formula1 tavalyi szezonjának elején. 

Mostantól Verstappen egy négyszeres világbajnok csapat színeiben versenyzik és ugyan most elég nagy meglepetés volna tőle, ha megnyerné a Spanyol Nagydíjat 41.00, de későbbiekben komolyan kell vele számolni.

 

Óriási tehetség

F1 Grand Prix of Russia : News Photo

Nagy körülötte a felhajtás, de nem érdemtelenül. Előzőleg – ha éppen motorhiba nem hátráltatta – az összes versenyét befejezte, mindet az első tízben.

 

Erősebb lesz a Red Bullok motorja

AUTO-PRIX-RUS-F1 : News Photo

A Red Bull gyenge pontja jelenleg a Renault motor. Ugyanakkor a Kanadai Nagydíjra már erősebb motort ígérnek, ami nagyjából 40 km/h-val teszi majd gyorsabbá az autót.

 

Jön néhány futam, ami majd nagyon fekszik nekik

F1 Grand Prix of Monaco : News Photo

A Spanyol Nagydíj után Monacóban rendeznek versenyt, ahol az autók sebessége nem számít annyit, mint az alvázkeret, illetve az aerodinamika. Utóbbi kettő a Red Bull erőssége. Ráadásul Verstappen tavaly megmutatta, hogy nem ijeszti meg a monacói pálya: élete első versenyén ő volt ott a második leggyorsabb.

Később a Hungaroringen és a Szingapúri Nagydíjon is számíthatunk a Red Bull jó szereplésére.

 

Csapattársa kihozhatja belőle a legjobbat

F1 Grand Prix of Russia : News Photo

Daniel Ricciardo személyében egy háromszoros futamgyőztest tisztelhetünk, aki két évvel ezelőtt Sebastian Vettelt is lenyomta. Kvyat nem volt számára komoly vetélytárs, ebben a szezonban mind a négy kvalifikáció során jobb volt nála. Ricciardo és Verstappen együtt a legjobbat hozza majd ki az RB12-ből.

 

A Red Bullnak nincs párja a boxutcában

F1 Japanese Grand Prix - Previews : News Photo

Ami a taktikát illeti, csak néhány csapat ér a Red Bull nyomába. A puhább abroncsokon futó autójuk széles stratégiai repertoárt tesz lehetővé, melyeket ki is használnak rendesen. A boxutcában igen jól összerakott csapat várja a pilótákat és noha nem ők a leggyorsabbak (mert az a Williams), de nagyon profik és roppant keveset hibáznak.

Verstappen „elődje”, Vettel 21 évesen és 79 naposan nyerte élete első versenyét, ezzel ő a valaha volt legfiatalabb futamgyőztes. Vajon Verstappen megdönti ezt a rekordot? Ideje van rá, hiszen szeptemberben lesz csak 19 éves. Ne fogadj arra, hogy ez a rekorddöntés elmarad – ebben az évben biztos megtörténik majd.