Mit várhatunk a Brit Nagydíjtól?


Nagy Britannia legrangosabb motorsporteseménye következik a hétvégén és várhatóan sokan mennek majd el Silverstone-ba, hogy Lewis Hamiltont láthassák. Nézzük hát, mire lesz érdemes figyelni!

 

Pole pozíció

Kilenc futamot láthattunk eddig ebben az évben és hét alkalommal rendre valamelyik Mercedes rajtolhatott az élről. Tehát ellenük fogadni nem tűnik túl bölcs döntésnek még akkor sem, ha Valtteri Bottas csupán 0,042-vel gyorsabb Sebastian Vettelnél múlt héten, Ausztriában.

A legcombosabb odds, amire még akad is némi esély, az Kimi Raikkönen pole pozíciójára van 18.00. Ugyanakkor érdemes figyelemmel követni a szabadedzésen mutatott teljesítményét, mielőtt tétet rakunk erre, ugyanis az előző hétvégén nem volt túl kompetitív a finn pilóta.

 

Futamgyőztes

Lewis Hamilton zsinórban a negyedik győzelmére készül a Brit Nagydíjon, szóval nincs abban semmi meglepő, hogy a sikerére kínált szorzó nem túl magas 1.70. Ugyanakkor nem árt, ha rajta tartja majd a szemét Bottason, mert ő már két futamot is megnyert idén (csak eggyel kevesebbet, mint Hamilton). A Mercedes finn versenyzőjének győzelmére remek odds van 5.00.

 

Az első kettő

Ha Bottast teszed meg győztesnek, akkor még tovább növelheted a szorzót, amennyiben második helyezett személyét is meghatározod. A múlt héten Bottas-Vettel volt a sorrend és ez most is simán benne van a pakliban. Viszont ha a Ferrari erős lesz a szabadedzéseken meg az időmérőn, akkor lehet inkább a Vettel-Raikkönen párossal járunk jobban 34.00.

Safety Car

A Safety Car felbukkanására jó pár futam esetében előre borítékolható, de Silverstone-ban alighanem a helyén marad 2.20.

 

Dobogósok

Sok lehetőségünk nincs ebben az esetben, ha magas szorzóra vadászunk. A top 6 pilóta nem sok esélyt hagy másoknak – kivéve a bakui káoszfutamot, ahol egy Williams versenyző dobogóra állhatott. A hat legesélyesebb pilótára négyes alatti odds van 3.75.

 

Csapattársak küzdelme

Ebben az esetben a legjobb odds a Ferrari pilótáira van, egészen pontosan arra, hogy Raikkönen megelőzi Vettelt 4.00. Megéri? Nos, a legutóbbi 15 verseny során Vettel mindig Raikkönen előtt végzett, szóval nehéz ezt könnyű szívvel ajánlani. Ugyanakkor Jolyon Palmer a múlt héten megelőzte Nico Hülkenberget és van bőven esély arra, hogy ugyanez lesz most is a Renault pilóták sorrendje 3.50.

 

Leggyorsabb kör

Utoljára hagytuk a legjobb tippet. Raikkönen mestere annak, hogy a leggyorsabb kört futja a végén és a Ferrari alapban ilyenkor szokott villogni. Michael Schumacher után Kimi az, akinek a legtöbbször sikerült a leggyorsabb kört futnia és ez akár vasárnap újra összejöhet neki 10.00