A Mercedes Kínában vághat vissza


Nem is volt olyan régen, amikor az F1-világa már halálra unta magát azt figyelve, hogy Sebastian Vettel mindent megnyer. Különösen a negyedik, zsinórban megszerzett világbajnoki címéhez vezető kilenc, egy huzamban aratott GP-győzelme tette egysíkúvá a sorozatot 2013-ban. De változnak a dolgok, és egy Mercedes által dominált évad után Vettel első ferraris győzelme a szezon második futamán Malajziában már üdítőleg hatott. 

Az időjárás a Ferrari ellen dolgozhat

F1 Grand Prix of Malaysia : News Photo

Múlt héten 25.00-szörös pénzt fizetett Vettel győzelme, viszont azután, hogy ez bejött, nem valószínű, hogy egyhamar megint ilyen oddsszal adják a Ferrari németjének sikerét - ezúttal 5.00-ös szorzó áll a négyszeres bajnok neve mellett.

De megismételheti egyáltalán a Ferrari a diadalt a hétvégi Kínai Nagydíjon? A malajziai forróság jelentős szerepet játszott a győzelmükhöz vezető út során, ugyanis a Mercedesnél jobban tudták óvni a gumijaikat. Noha Sanghajban, a hétvégi verseny helyszínén még melegedést jeleznek a következő napokra, a hőmérséklet várhatóan 20 Celsius fok alatt marad - messze a félelmetes, a levegőt 30 fok fölé, az aszfaltot pedig 60 fokra hevítő hőségtől.

Azért nem kell leírni a Ferrarit - Vettel újra formában van, ráadásul legutóbb stratégiai szempontból is pengék voltak, a Mercedes-csapat mellettük esetlennek tűnt. Bőven volt min agyalniuk Brackley-ben az elmúlt napokban. 

Nico Rosberg formája

F1 Grand Prix of Malaysia : News Photo

Számíthatunk rá, hogy sokkal erősebbek lesznek ezen a hétvégén, egy olyan helyszínen, ahol mindig jól mennek az autóik, és amely főleg Nico Rosbergnek fekszik. Igaz, a tavalyi kettős győzelem alkalmával Lewis Hamilton ért célba elsőként, miután az esős időmérőn magához ragadta a kezdeményezést, viszont Rosbergnek akkor betett egy technikai probléma, ami miatt autója alig akart elindulni.

Sanghaj mindig is Rosberg egyik kedvenc helyszíne volt. Korábban, még jóval azelőtt, hogy a Mercedes a mezőny legerősebb autója lett volna, 2010-ben és 2011-ben is sokáig vezette a versenyt, 2012-ben pedig a pole-ból indulva aratott rajt-cél győzelmet.

Győzelmét 3.50-es szorzóval adják, vagyis több, mint kétszer annyit lehet kaszálni vele, mint Hamilton sikerével, aki 1.65-tel a verseny favoritja.

Ne felejtsük el, hogy Malajziában úgy tűnt, Rosberg bír jobban a gumikkal, ami Kínában nagyon jól jöhet neki, ha tudja majd kezelni a gumizabáló, hosszan elnyúló egyes kanyart.

A pole pozíció szempontjából már szorosabb a helyzet: Hamilton 1.60, Rosberg 2.30. Mivel szombatra száraz körülményeket jósolnak, nehéz elképzelni, hogy a két Mercedesen kívül bárki odaférne az első sorba.

A többiek

Australian F1 Grand Prix : News Photo

Kínában található az F1-es versenynaptár leghosszabb, szigorú értelemben vett egyenese. Az elmúlt futamokon mért végsebességek alapján egyértelműnek tűnik, hogy a Renault és a Honda motorjaival szerelt autók itt szenvedni fognak. Vagyis a Red Bull, a Toro Rosso és a McLaren. Meglepetésre a Red Bull utánpótláscsapata, a Toro Rosso egyelőre veri a nagy testvért.

A Williams idei szezonja egyelőre csalódás, úgy tűnik, hogy nem sikerült közelebb férkőzniük a gyári Mercedsekhez, akikkel azonos erőforrást használnak. Érdemes lesz a szintén Mercedes-motorral futó Lotusokat is figyelni, akiknek egyelőre megbízhatósági problémáik vannak, de várható tőlük az előrelépés - főleg Romain Grosjeantól, akinek a dobogós helyezése ezúttal 25.00-szörös pénzt fizet.

Keith Collantine az F1 Fanatic blog szerkesztője