Malajziai Nagydíj: Kifizetődő lehet már most a 2017-es esztendő világbajnokára fogadni


A Formula 1 2016-os szezonja Malajziában folytatódik a hétvégén és persze a Mercedes számít a hétvége favoritjának. A legtöbb istálló már egyértelműen a következő idényre fókuszál és már az oddsok is elérhetőek a 2017-es esztendőre.

Tényleg megéri olyan eseményre fogadni, ami még el sem kezdődött és még hat hónap van hátra a rajtjáig? Boncolgassuk egy kicsit ezt a kérdést!

 

A 2017-es változások

F1 Grand Prix of Singapore : News Photo

A Formula 1-ben a már megszokottá vált, hogy időről-időre olyan új szabályokat vezetnek be, melyektől az izgalmak fokozódását várják. A legfontosabb dolog, hogy a V6-os hibrid turbó motorok továbbra is maradnak, így a Mercedes megtartja versenyképességét.

Ugyanakkor sokkal rugalmasabbak lesznek az aerodinamikára vonatkozó szabályok, ezzel egy csapat különösen jól jár.

 

A Red Bull nagy lehetősége

F1 Grand Prix of Singapore : News Photo

A 2009-es esztendőben még Red Bull volt az a csapat, amely nem igazán törődött az aerodinamikával. 2010 és 2013 között legyőzhetetlenek voltak és csak a motorokra vonatkozó szabályok változása tudta őket megállítani. 

A Red Bull motorjainak szállítója, a Renault nem tudott ehhez alkalmazkodni és 2015-re már teljesen kilátástalannak tűnt a dolog. Aztán szép lassan fölzárkóztak és ők lettek a Mercedes legnagyobb vetélytársai. 

Sokat lobbizott a Red Bull az új szabályozásokért. Félelmetes technikai háttérrel rendelkeznek és náluk dolgozik a legjobb tervező is Adrian Newey személyében. A következő évben hatalmas esélyük lesz arra, hogy megtörjék a Mercedes dominanciáját.

Az oddsok alapján még mindig a Merci pilótái számítanak a 2017-es év favoritjának, de mögöttük ott van Daniel Ricciardo 5.00 és az ígéretes fiatal tehetség, Max Verstappen 6.50.

 

McLaren, a fekete ló

TOPSHOT-AUTO-PRIX-AUS : News Photo

A hibrid turbó motorok bevezetésével a McLaren járt a legrosszabbul. Motorbeszállítója, a Honda nem tudott ezzel lépést tartani és ennek köszönhetően az 1988 és 1991 közötti, sikerekkel teli évek oly’ távolinak tűnnek már, mintha meg sem történtek volna. 2015-ben olyan autókkal versenyeztek, melyek sem gyorsak sem pedig megbízhatóak nem voltak.

Erre az évre már sikerült látványos fejlődést elérniük. Az MP4-31-es modell már képes arra, hogy pontokat szerezzen az istállónak. A fejlődésre még szükség van, ám senki más nem faragott olyan gyorsan a Mercedesszel szembeni hátrányából, mint a McLaren. 

A McLaren bajnoki címére fogadni merész vállalkozás, de nem teljesen a földtől elrugaszkodott dolog. Ugyanúgy, mint a Red Bull esteében, az ő autójuknak is remek a kasznija csak éppen a motor erőssége nem kielégítő. Viszont náluk van a Formula 1 egyik legjobb versenyzője, Fernando Alonso.

A következő évben Alonsónak jó esélyei lehetnek akár a világbajnoki cím begyűjtésére is. Az erre kínált odds pedig olyan magas, hogy egy kis összeg kockáztatásával nagyot kaszálhatunk, ha esetleg bejön 51.00