Malajziába érkezik a száguldó cirkusz


Az ausztráliai idénynyitó a szurkolók többségében csalódást keltett. A motorok hangja, a spórolós üzemmód és az esztétikailag kiherélt autók mind-mind csökkentettek az élvezeti faktoron, de Malajziában javulhat a helyzet. Ha mást nem, a környezeti tényezők kavarnak majd be, a hétvége időjárását jelenleg 33-34 fokosra becsülik, de elvétve (maláj létékű) záporok  is jelentkezhetnek. Az első Grand Prix rávilágított arra, hogy a Mercedes mindenki előtt jár, de a Red Bull nincs annyira lemaradva, mint ahogy azt remélni lehetett a tesztek után. Ez az állítás akkor is igaz, ha Vettel kiesett, illetve a hazai közönség előtt dobogóra álló Ricciardot kizárták utólag, hiszen a második helyen befutni ígéretes a siralmas tesztidőszakot követően. Az időmérőn a két Williams némileg csalódást keltő volt, de a futamon Bottas volt a legaktívabb versenyző, sajnos Massa korai kiesése miatt nem kaphatunk pontosabb képet a Martini-s csapatról. Versenytempójuk kiemelkedőnek tűnik, ha száraz körülmények közt lesz a kvalifikáció, akkor ők lehetnek azok, akik a legközelebb kerülhetnek a Mercedes-hez.

Ahhoz a Mercedes-hez, amely felemás szájízzel búcsúzhatott Melbourne városából, hiszen autójuk gyors, Nico Rosberg megszerezte a győzelmet, de Lewis Hamilton műszaki okok miatt kiállt a versenyből. A konstruktőri versenyt emiatt és a kizárásnak köszönhetően a McLaren vezeti, aki mindkét pilótáját a dobogóra tudta állítani. Jenson Button jó ütemben kapta el a biztonsági autós szakaszt, míg Magnussen egy futam alatt bizonyította rátermettségét a legfelsőbb kategóriában. A Ferrari 4. és 7. helyen ért célba, talán kicsit távolabb vannak az élmezőnytől, mint szeretnének. A sepangi pálya hosszú egyenesekkel és gyors kanyarokkal rendelkezik, a motorok a magas páratartalomnak és hőmérsékletnek köszönhetően extrém igénybevételnek lesznek kitéve. A jelenlegi bizonytalan műszaki helyzet mellett sok kiesőre számíthatunk, tehát aki azt reméli, hogy most nem lesz a melbourne-i futamhoz hasonló spórolás és vonatozás, lehet újra csalódni fog.

A kisebb csapatok közül a Force India és a Toro Rosso szerepelt a legjobban, mindkettő versenyzőjük pontszerző helyen futott be. Az orosz Kvjat teljesítményét érdemes kiemelni, hiszen a legfiatalabb versenyző lett, aki újoncként pontot szerzett. A Toro Rosso szereplése adhat optimizmusra okot a többi Renault motoros konstruktőrnek, más pilóta ugyanis nem ért célba olyan autóval, melyben a francia autógyár hajtáslánca található. Az elmúlt 4 évben háromszor is Sebastian Vettel emelhette magasba a győztesnek járó serleget, ennek esélye most csekély, de a dobogóért folytatott harcba beszállhat a német címvédő is. Vettel mellett a spanyol Fernando Alonso is háromszor nyert már itt, de finn csapattársa is duplázott már. Rajtuk kívül csak Jenson Button nyert egy kaotikus futamon a jelenlegi mezőnyből, így ha Mercedes siker születik, akkor biztos, hogy új malajziai nyertest avatnak.

Több fogadási típus is megtalálható a kínálatban, nézzük, mire lehet érdemes fogadni:

1. Aki ismét Mercedes győzelemre számít, az Nico Rosbergre (@ 2.50) és Lewis Hamiltonra (@ 2.75) fogadva egyaránt szépen kaszálhat. Ha csak az istállót "érezzük", akkor valamivel alacsonyabb szorzót kapunk (Mercedes @ 1.55).

2. Aki szerint a McLaren valamelyik pilótája megint odaér a dobogóra, azok triplázhatják pénzüket, Kevin Magnussen és Jenson Button egyaránt @ 3.00-as oddszon pörög. Ugyanez az árazása a Williams duójának is.

3. Kimi Raikönnen tavaly sokáig stabil pontszerző volt, ha Malajziában is az első tíz tagja, az aránylag szép summát hoz (@ 1.50), sőt Vettel és Ricciardo még ennél is jobban fizet (@ 1.55).

4. A kiscsapatok tisztességes hendikeppel indulnak, de a Marussia biztató képet festett. Ha valamiért Max Chilton nem fejezné be a futamot, akkor az @ 2.02 -es oddszot jelentene.

5. A Force India szépen gyűjtötte a pontokat Ausztráliában, mindkét autó pontszerző volt. Ha most mindkét sofőrjük látja a kockás zászlót, akkor azon is jól kereshetünk (@ 1.90).

6. A bukóterek ugyan nagyok Malajziában, de az időjárás szeszélyességének köszönhetően könnyen elképzelhető, hogy a Safety Car munkába áll a futamon (@ 1.40).

7. Összehasonlító fogadásaink között is érdemes keresgélni, például ha Fernando Alonso előrébb végez, mint Sebastian Vettel, akkor azért @ 1.9 -es oddsz jár. Fordított esetben ez az érték @ 1.80.