Magyar Nagydíj után


Elnézve Valtteri Bottas akcióját a vasárnapi futamon –amikor elengedte Lewis Hamiltont, hogy az megharcoljon Kimi Räikkonen Ferrarijával – azt mondhatom, hogy ez tipikus viselkedés volt tőle. Abszolút nem jellemző rá az önzés, sőt teljesen alárendeli magát csapata érdekeinek. Természetesen, mint minden pilóta, ő is szeretne futamokat nyerni, de elég intelligens is ahhoz, hogy tudja, csak a csapatjáték hozza meg az igazi eredményeket.  Amit tett ahhoz viszont fegyelem és erős idegek is szükségesek. Könnyedén maga mögé tarthatta volna Hamiltont amennyiben akarta volna, de belátta, hogy a csapat érdekében helyes döntést kell hozni.

Később, amikor azt láttam, hogy Lewis hagyta, hogy Valtteri visszavegye a pozícióját arra gondoltam, hogy ez egy kiváló példa arra, hogy milyen egy igazán jó partneri kapcsolat két versenyző között. Voltak kockázatok is a verseny vége felé, mivel Max Verstappen nagyon gyors volt a verseny utolsó köreiben és fennállt annak a lehetősége, hogy jobb pozíciót fog elérni a Marcedeseknél vagy közéjük ékelődik, de Lewis és Valtteri ezt is szépen megoldotta.

Valtteri hatalmas képességek birtokában van, azonkívül kiválóan tudja palástolni az érzelmeit. Hosszútávban gondolkodik, hiszen jól tudja, hogy még sok verseny van hátra, ahol aztán bármi megtörténhet. Jó csapatjátékos akar lenni, de természetesen nem mond le arról az álmáról se, hogy ő nyerje a világbajnokságot. Úgy vélem, hogy az elgondolásai helyesek, hiszen olyan nagy bajnok, mint Michael Schumacher is hosszútávban gondolkodott mindig, akár olyan perspektivában , hogy mi várható a következő 5-10 körben, akár hogy maga a szezon miként fog alakulni a későbbiekben.

 A Mercedes ugyan dominálta a silverstonei futamot, de a Hungaroring egész más eset. Ez a pálya egyértelműen a Ferrariknak fekszik. Ahol gyors kanyarok találhatóak, ott a Mercedes van fölényben, amikor lassan a pálya és el kell találni hozzá a megfelelő beállítást ott általában a Ferrari van előnyben. Nagyon nehéz egy kocsi megfelelő egyensúlyát egy egész évre beállítani, de összességében az egész szezon erről szól, hogy kinek sikerül ez a legtökéletesebben. A következő versenyeke Spanyolországban és a monzai ringen úgy érzem a Mercedes jól fog szerepelni, mindazonáltal a kocsinak tökéletesnek kell lenni, a pilótáknak meg teljesen koncentráltnak, mert a Ferrari biztos nem fogja feladni. Vettel keményen harcol a világbajnoki címért és ebben méltó társa Kimi Räikkonen.

A McLaren-Honda remek versenyt zárt Budapesten, így a csapat remek érzésekkel utazhatott el a kis nyári vakációra. A istálló megismerte már alaposan az erősségeit és gyengeségeit, noha itt nem futamgyőzelmekről van szó, hanem leginkább arról, hogy minden megfelelően működjön. A pilóták is nyugodtak és ahogy a csapat, ők is lépésről lépésre építkeznek a szezon során ez pedig törvényszerűen meghozza az eredményeket. Kijelenthető, hogy jó irányba tart az együttes, amennyiben a fejlődés pedig töretlen lesz, úgy érzem előbb vagy utóbb fel lehet venni a versenyt akár a Mercedesekkel is.

A Magyar Nagydíj természetesen a Mercedesről és a Ferrariról szólt, de nem mehetünk el amellett sem ahogyan Verstappen belement Ricciardóba a második kanyar kapujában. Ez egy elég nehéz kanyar, amikor a versenyző ráfordul vagy éppen előzni akar könnyen kipöröghetnek a kereke és a falhoz csapódhat a versenyző. Pontosan ez történt Verstappennel is, az már Ricciardo balszerencséje, hogy ennek a malőrnek ő fizette meg az árát. Amikor az ilyesmi csapattársak között történik az jópár kínos pillanatot okoz az istállón belül, előfordulhat hogy a versenyzők egy ideig szóba se állnak egymással. Amikor ez anno velem, illetve David Coultharddal történt még mindketten fiatalok voltunk, mindketten nyerni akartunk és ez vezetett törvényszerűen az ilyen esetekhez. A kiváló pilótát az különbözteti meg az átlagostól, hogy tud tanulni, legyen szó akár kanyarokról, akár az ilyen szerencsétlen szituációkról. Mindez csak jobb és jobb versenyzővé teheti azt a pilótát, aki fejlődni akar és képes a tanulásra.