Kubica újra volán mögött, de a Belga Nagydíjon még biztos nem lesz ott


Robert Kubica az elmúlt hetekben sikeresen tesztelte a Renault-ot és van rá bőven esély, hogy visszatér a Formula-1 világába. A lengyel ászról maga Fernando Alonso mondta azt egyszer, hogy „a legjobb közülünk” ám a 2011 februárjában történt rally balesete óta nem versenyzett a legmagasabb szinten.

Augusztusban viszont Kubica több mint hat év után újra Formula-1-es autót tesztelt. A nagy meleg ellenére két versenytávot is teljesített egy nap alatt és ez megcáfolt minden olyan vélekedést, hogy az állóképessége már nem a régi. Ugyanakkor az még mindig kérdéses, hogy versenyhelyzetben hogyan menne neki.

A Renault pilótája, Nico Hülkenberg egészen jól teljesít ebben a szezonban, viszont csapattársa, Jolyon Palmer csak szenved. Bizonyára rajthoz áll majd a hétvégén, de a Renault-nál érezhetően abban gondolkodnak, hogy legalább egy versenyre még az idén benevezik Kubicát.

Természetesen odds is van arra, hogy visszatér-e a lengyel pilóta 6.00 és arra is találunk szorzót, hogy az első hatban végez majd valamelyik futamon 18.00. Egyébként a Renault idei legjobb eredménye két hatodik hely volt, amit Hülkenberg hozott össze Spanyolországban és Silverstone-ban. Persze arra is van odds, hogy Kubica a következő évben tér majd csak vissza 3.50.

 

Belgiumban Hamilton a favorit

Ezen a hétvégén még biztos nem láthatjuk Kubicát a volán mögött, ugyanakkor a már megszokott neveket várhatjuk az élbolyba. A Belga Nagydíj egyértelmű favoritja Lewis Hamilton: 1.60-ért mérik a pole pozícióját és a futamgyőzelemre is az övé legjobb esély 1.72.

A közvetlen riválisaira már jóval vaskosabb szorzó van. Például Valtteri Bottas pole pozíciós helyezése, illetve a futamgyőzelme is négyes fölött van (4.00, illetve 4.50). A Mercedes fölénye miatt a Bottas nevéhez kapcsolódó oddsokat érdemes közelebbről is megvizsgálni: Hamilton méltó vetélytársa a fiatal pilóta és továbbra is versenyben van a világbajnoki címért.

Arra is van simán esély, hogy Sebastian Vettel Ferrarija végez majd az első helyen 4.75. Viszont az még kérdéses, hogy mennyire jönnek be majd neki az ultra lágy gumik, ez majd kiderül a pénteki szabadedzésen.