Kínai Nagydíj: Tíz dolog, amit feltétlenül vegyél figyelembe, ha fogadsz a futamra


Az Unibet észrevételei

F1 Grand Prix of Belgium - Previews : News Photo

Ha már itt tartasz, akkor megtetted az első lépést, görgess tovább!

 

Versenyforma

F1 Grand Prix of China : News Photo

Az egyes csapatok számára vannak olyan futamok, melyek egyszerűen jobban fekszenek. Például a Mercedesek jól futnak Sanghajban – itt lesz a hétvégi verseny is – de Szingapúrban már nem ficeregnek annyira.

 

Szezonforma

AUTO-PRIX-AUS : News Photo

Gyakorlatilag már hozzászoktunk ahhoz az elmúlt pár évben, hogy a Mercedes nyer és kész. Pedig nem árt, ha folyamatosan figyeljük a vetélytársaikat, ugyanis versenyről-versenyre egyre jobbak.

 

A pálya alaprajza

AUTO-PRIX-F1-ABU-DHABI : News Photo

Ez a pont kéz a kézben jár az előző kettővel. A nem túl erős motorral fölszerelt autók csak szenvednek az olyan pályákon, ahol sok a hosszú egyenes szakasz – például senki nem fogad a Renault vagy a Honda győzelmére Monzában.

 

Csapattársak

Hogyan lehet előre sejteni azt, hogy a pilóták milyen teljesítményre lesznek képesek egy adott futamon? Nos, segít, ha összehasonlítjuk olyan versenyzők teljesítményeit, akik ugyanolyan autóban ülnek, magyarul csak egy adott istálló színeiben versenyzőket hasonlítjuk egymáshoz.

 

Gumik

AUTO-PRIX-F1-BRN : News Photo

Az erre a szezonra bevezetett szabályok értelmében a pilótáknak minden verseny előtt ki kell választani egy adott gumi-szettet. Minél puhább keveréket választ valaki, annál agresszívabb versenyzésre lehet tőle számítani.

 

Motorok

AUTO-PRIX-BEL-F1-SPA : News Photo

Minden pilóta öt motorral vághat neki a szezonnak és ha túllépik ezt a limitet, akkor büntetésre számíthatnak. Az adott szezon korai szakaszában ez nem jelent túl nagy különbséget a versenyzők között, de később egyre többen kényszerülnek átlépni ezt a limitet, aminek hatására hátrébbról rajtolhatnak egy futamon. Egyébként a pilóták olyan versenyek előtt szeretnek új motort használni, mint Spa vagy Monza.

Érdemes azt is figyelni, hogy egy-egy futam előtt melyik csapat vezet be újítást, ugyanis ez döntően befolyásolhatja a versenyt.

 

A második időmérőn elért eredmények

AUTO-PRIX-USA-F1-PRACTICE : News Photo

A második időmérő alkalmával általában a pilóták már a másnapi futamra gyúrnak, azaz sokáig kint maradnak a pályán és a gumikat próbálgatják. Az itt elért eredmények sokat elárulnak abból, hogy ki lesz elég gyors majd a versenyen, illetve ki kerülhet bajba.

 

A rajtrács

F1 Grand Prix of USA : News Photo

Az időmérők előtt megkötött fogadásokra többnyire magasabb oddsok vannak. Ha már kialakult a rajtsorrend, akkor durván zuhanhatnak a szorzók.

 

Időjárás

F1 Grand Prix of USA - Qualifying : News Photo

Az esős időjárás a legtechnikásabb pilóták számára kedvez és persze az sem árt, ha alapvetően jó az autó tapadása. Az elmúlt pár szezon során például a Williams rendre szenvedett esőben, míg a Red Bull kivirult. 

Keress egy megbízható, helyi időjárás előrejelző weboldalt és a folyamatosan csekkold az előrejelzéseket! Felejts el minden olyan jóslást, ami csütörtök előtt íródott.

Ja igen, a sivatagi versenyeknél kihagyhatod ezt a lépést…

Most már készen állsz arra, hogy fogadj a Kínai Nagydíjra!


Keith Collantine a Formula One blog F1 Fanatic szerzője