Ki lesz a sampion? Hamilton vagy Rosberg?


Nyilván Németország ismét a mennybe menne, ha mondjuk bejönne az álom. Egy német pilóta, német géppel, ennél feljebb nincs semmi az autós világban. Kicsit persze felszisszennek a germánok, mert hát Rosberg faterja, a Keke, bármekkora kamper is volt az F1-ben, csak finn.

Oké-oké, a gyerek már nem a csöndes alkeszok és gumicsizmagyárak országába született. Kis ráhagyással ugyan, de azért ő is német, mert Wiesbadenben jött világra. Félre a hurrogókkal! Akik azért picit visszavághatnak, mert Nicónak Monte Carlo az otthona, nem mondjuk Rudolstadt.

Régebben is sokat ábrándoztak arról, hogy egy német autóval, német versenyző, ahh micsoda királyság lenne! Szegény Schumacher isten lehetett volna, ha a Mercivel a csúcsra ér. A balesete miatt ez már csak múló gondolat.

De most itt a 31 éves kölyökképű menő, aki pont 12 ponttal vergődik a „very british” macsó, Lewis Hamilton előtt. Az angol arc kemény szezont húzott le, többször kifogásolta, hogy az ő szava kicsit gyengébben érvényesül a csapat mérnökeinél. De aztán lehet, hogy ez csak műbalhé.

Mint ahogyan az is, hogy szinte minden évben variálnak az autók szabályozásával. Ezt elvenni, azt betoldani, a gyertyákat jól beállítani, a dűzni pont jó legyen, az illatosító meg élesen látszódjék a fényképeken, mert abból lesz fizu! Ja, igen: az oda-vissza játszós magnó meg szóljon, mint a veszedelem! Lehessen csajozni. Ez az évenkénti variálás eléggé gáz, mesterséges balhé…

Meg elvették a kipufogó hangját a nézőktől! Az nagyon kínos, de inkább halálos ötlet volt! Az is a cirkusz központja, hogy az öreg gazda, a Bernie eladta az F1-et, de mégis ott maradt, aztán továbbra is vakerálhat, hogy kinek mit kellene. Mikor már nem az övé!

Fogadjunk, szétdurran mindenki agya attól, hogy ki lesz a Formula-1 idei világbajnoka!