Kanadai Nagydíj: Hat ok, ami miatt meglepetést hoz a futam


Sok oka van annak, hogy a Kanadai Nagydíj az egyik legnépszerűbb futam. Egyrészt Montreal minden létező támogatást megad, másrészt a kanadaiak rajongnak az F1-ért pedig Jacques Villeneuve óta nincs helyi versenyzőjük, akiért szoríthatnának. 

Maga a pálya egy ékkő. Egy mesterséges szigeten fekszik és az ebből fakadó helyhiány miatt igazán izgalmas versenyeket láthatunk rajta és szinte garantált a meglepetés.

 

Kiprovokálja a küzdelmet

Nem sok olyan pálya van, ami annyira keményen bünteti a hibákat, mint a kanadai. A hosszú egyenesek lehetővé teszik a lehető leggyorsabb versenyzést és így az autók irányíthatósága nüánszokon múlik. A pálya több pontján csak centiméterekre lesznek a versenyzők a faltól.

 

Meglepetések

Ez a verseny már jó pár pilótának élete első futamgyőzelmét hozta (Daniel Ricciardo 2014, Robert Kubica 2008, Lewis Hamilton 2007). Azon pilóták között, akik még nem nyertek soha futamot, a legkisebb odds Valtteri Bottas (Williams) és a Force India duó, Nico Hülkenberg és Sergio Perez győzelmére van (151.0, illetve 126.0).  

 

A Red Bull javított a motoron

Miközben a Red Bullok motorja „TAG Heuer” néven fut, valójában még mindig Renault motorokról van szó és Kanadában az utolsó cserére lesz lehetősége a csapatnak. Ricciardo autójában már a monacói versenyen is ez duruzsolt és az első helyről rajtolhatott. Még a versenyt is megnyerhette volna, ha nincs az a hiba a boxban. 

Hogy mennyire lesznek versenyképesek a Red Bullok ezen a hétvégén, az egy jó kérdés, ugyanakkor igencsak jó odds van arra, hogy Max Verstappen megszerzi majd az első helyet az időmérők során 15.00.

 

A Ferrarinál sem lazsáltak

Azt pletykálják, hogy a Ferrarinál sikerült kiküszöbölni a hibát, ami az autó megbízhatatlanságát okozta. Az viszont tény, hogy a legutóbbi négy futamon háromszor is gyorsabb volt náluk a Red Bull. Ha tényleg végeztek a hibák kijavításával, akkor viszont változhat a helyzet.

 

Növekszik a nyomás a Mercedesen

Lewis Hamilton ugyan ünnepelhetett a Monacói Nagydíj után, előtte viszont elég zord hangulata volt a pilótának. A Mercedes ugyanis már harmadszor mondott csődöt az időmérők alatt, nem csoda hát, hogy kiakadt egy kicsit. 

Csapattársa, Nico Rosberg hasonló gondokkal küzdött és az Orosz Nagydíj egyik Mercedes pilóta számára sem alakult fényesen. Ugyan még mindig a Merci számít a leggyorsabbnak, de már gyülekeznek a viharfelhők.

 

Még a lassú autók is gyorsak

A legtöbbet emlegetett téma a 2016-os szezonnal kapcsolatban, hogy a mezőny gyengébb csapatai mennyire versenyképesek. Egy gyors autó könnyen beragadhat egy lassabb mögé és ez Montrealban fokozottan igaz. A szűk és rövid pálya azt jelenti, hogy a gyorsabb pilóták könnyedén lassabb társaik mögött találhatják magukat jó pár körön keresztül.