Japán Nagydíj: Vettel szingapúri győzelme alávert az oddsoknak


A Formula-1 kiszámítható lenne? Nehogy azt hidd. Sebastian Vettel Szingapúrban már harmadszor ért be ebben az évben a Mercedesek előtt. Ez még hagyján, de Daniel Ricciardo csupán másfél másodperccel maradt le az első helyről – negyvenhatszoros pénzt ért volna a győzelme, de Vettelével sem járhattunk éppen rosszul.

Na, de mekkora az esélye annak, hogy a Mercedesek alulmaradnak Japánban? Először is, Suzuka merőben más, mint a szingapúri pálya: míg utóbbi egy lassú, alacsony tapadást biztosító, utcai pálya, addig a japán egy hagyományos helyszín és a leggyorsabb haladást biztosítja. Az F1 legkeményebb abroncsait használják Japánban, míg Szingapúrban a legpuhább keverék kerül föl az autókra – sokan gondolják úgy, hogy ez volt a gyökere a Mercedes problémáinak múlt vasárnap.

Vettel, mint második legnagyobb esélyes

Egyszerűen nem lehet elmenni amellett, hogy a Vettel-Ferrari kombó futamról futamra egyre jobb. Főleg a szingapúri verseny volt a durva: nem elég, hogy Vettel megszerezte a pole pozíciót, de végig megtartotta az első helyet úgy, hogy az autója egyáltalán nem olyan gyors. 

Sokat elárul a Ferrari pilótájának remek formájáról, hogy erre a hétvégére durván kisebb odds van a győzelmére, mint eddig bármikor 3.25. Ezzel a második legesélyesebbé lépett elő, megelőzve Nico Rosberget – régóta nem volt már arra példa, hogy valamelyik Mercedes pilótánál bárki is esélyesebb legyen egy futam előtt a győzelemre. Ám Vettel eddigi, suzukai teljesítménye még ijesztőbb lehet a vetélytársak számára: pályafutása során négyszer szerezte meg ott a pole pozíciót és négyszer meg is nyerte a Japán Nagydíjat.

Rosberg győzelmére magas odds van

Rosberg győzelmi esélye leginkább attól függ, hogy képes lesz-e megszerezni a pole pozíciót Hamilton előtt. Tavaly ez összejött neki, ebből kiindulva az 5.00-s szorzó igen kecsegtető ajánlatnak tűnik. Ellenben a bajnoki címre már jóval kisebb esélye van, mint eddig 14.00. Pedig negyvenegy ponttal van lemaradva csapattársa mögött, ami annak tükrében, hogy hat futam még hátra van, nem is olyan sok.

Rosbergnek leginkább akkor van keresnivalója, ha Hamilton kiesik. Szingapúrban láthattuk, hogy ilyen még vele is megtörténhet és az már csak Rosberg balszerencséjének számlájára írható, hogy mindez egy olyan futamon történt, ahol a Mercik általában nem szerepelnek túl fényesen. A 7.00-s odds arra nézve, hogy egyik Mercedes pilóta sem fejezi be a versenyt, leginkább abból fakad, hogy a legutóbbi két futamon legalább az egyik Merci idő előtt meghibásodott.

A Honda számára nem jár előnnyel a hazai pálya

A McLaren és a Honda újabb kooperációja eddig óriási csalódást jelentett. Az autó még a Szingapúri Nagydíjon sem bizonyult elég erősnek, pontot sem szereztek. Az, hogy mindkét pilótájuk esetleg az első tízben végez, erős túlzással oly’ távolinak tűnik, mint a Felcsút BL győzelme 14.00.

Viszont a Sauber szorzója ugyanerre 16.00 lehet, megér egy misét, mert igen közel álltak ehhez a közelmúlt versenyei során: a legutóbbi négy futamon háromszor fordult elő, hogy a csapat autói a tízedik, illetve a tizenegyedik helyen végeztek. Az istállónál abban bíznak, hogy a már Szingapúrban bemutatott újítások most meghozzák gyümölcsüket.

 

Keith Collantine a Formula One blog F1 Fanatic szerzője