Hat ok, ami miatt Lewis Hamilton lesz idén is a világbajnok


Az oddsok alapján jelenleg Nico Rosberg a legesélyesebb arra, hogy 2016-ban világbajnok legyen 1.60. Lewis Hamilton végső győzelmére már combosabb a szorzó 2.40

Ugyanakkor a valóság ennél jóval árnyaltabb. Íme hat ok, ami miatt Hamilton lesz a világbajnok!

Még csak a szezon elején járunk

Maga Rosberg is elmondta, már nincs akkora jelentősége annak, hogy megnyerte az első három futamot. „Ez az F1 történetének leghosszabb szezonja, összesen huszonegy futamot rendeznek és ebből még tizennyolc hátra van” – mondta a Kínai Nagydíj után. „Lewis nincs olyan sokkal lemaradva mögöttem, nem tudom, talán 30 ponttal vezetek, az nem túl sok” – tette hozzá a finn pilóta. 

Nos, Rosberg előnye egészen pontosan 36 pont csapattársa előtt és összesen még 450 pont megszerzésre van lehetőség a hátralévő versenyeken. Semmi nem lefutott még.

 

Rosberg szerencséje

Hamilton első három idei versenye könnyen összefoglalható: két rossz rajt és motorhibák. Utóbbi miatt csak egy szerény hetedik helyet tudott elcsípni Kínában.

Az első két futamon látottak aggodalomra adhattak okot, de Sanghajban már úgy tűnt, lassan újra formába kerül a brit pilóta.

Hamilton idén kétszer is megszerezte a pole pozíciót, akkor épp nem akadt gond az autójával. Most is arra mutatkozik a legnagyobb esély, hogy ő rajtolhat majd az élről 1.95. Ha nem történik semmi váratlan, akkor megnyerheti a versenyt is.

 

Hamilton mindig nyer

Hamilton nem pánikol amiatt, hogy Rosberg három futamot nyert zsinórban és erre jó oka van. Jól ismeri csapattársa erősségeit és gyengeségeit (és persze ez fordítva is igaz).

Már három éve vannak ketten a Mercedesnél és előtte fiatal korukban két évet is együtt gokartoztak. Ez ugye összesen öt éve együtt töltött idő, és hogy mi bennük a közös?

Hamilton minden évben legyőzte Rosberget.

 

A brit pilótának nem újdonság, hogy csapattársát kell megelőznie

Két évvel ezelőtt Hamilton sokkal nehezebb helyzetben volt, mint napjainkban. Hét futam volt hátra a szezonból és Rosberg 29 ponttal vezetett előtte. 

Majd aztán a brit versenyző dacolva a rá nehezedő nyomással megnyerte mind hét hátralévő versenyt és megelőzte Rosberget.

 

Hamilton nem esik pánikba

Három világbajnoki cím és 43 győztes futam után Hamiltont már nem érheti váratlanul semmi. Ahogy ő fogalmazott: „Az évek során megtanultam, hogy nyugodt maradjak és az esetleges kudarcok után még keményebben dolgozzak. 

„Voltam párszor hasonló helyzetben, 18 futam van még hátra, sok minden történhet még és bízom a csapatban. A balszerencse ugyanúgy része a történetnek, ez csak közelebb hoz egymáshoz minket és erősebbé tesz. Tudom, hogy együtt sikeresek lehetünk és remélem ez már most hétvégén így lesz” – nyilatkozta a napokban Hamilton.