Forma 1 - Felturbózott szezonnyitó


Vasárnap reggel kezdetét veszi a Száguldó Cirkusz 2014-es szezonja, amely a 2009-es erőviszony-átrendeződéshez hasonlóan, akár egy meglepetésekkel teli évet is hozhat. Akkor Jenson Button és a Brown GP használta ki a legjobban a szabályváltozások adta lehetőséget, most a Mercedes erőművel rendelkező csapatok tűnnek a nyitófutam esélyeseinek.

Mercedes motoros autók

Az elmúlt évek Red Bull dominanciája megtörni látszik az idény előtti tesztekből kiindulva, hiszen az osztrák csapat és a francia motorszállító is több hibát vétett Jerezben és Bahreinben, mint Sebastian Vettel az elmúlt három évben összesen. Emiatt Melbourne legnagyobb esélyese az ezüst színben pompázó Mercedes, de az elmúlt évek viszontagságai után úgy tűnik, hogy a Williams is dobogós helyeket fog szállítani. A vadonatúj és minden bizonnyal a legmenőbb festéssel rendelkező Williams Bahreinben a leggyorsabb kört futotta, kérdés, hogy versenytempójuk elég lesz-e arra, hogy a Mercedes elé kerüljenek.

A harmadik élcsapat - amelyet a német motorgyártó gépe hajt -, a McLaren Mercedes, megbízható és gyors teljesítményt nyújtott a teszteken, Kevin Magnussen jegyzi például a legjobb jerezi tesztidőt. Nem csak a sebességet tekintve, de a kilométerek száma szempontjából is előrébb jár, mint világbajnok csapattársa, de Jenson Button az elmúlt öt Ausztrál Nagydíjon háromszor győzött, így a rutinos angolt semmiképp sem lehet leírni. A Force India a leggyengébb Mercis autó, de Sergio Perez mutatott már be bravúrt az idénnyitón, míg Hülkenberg az elmúlt két évben a futamok felén pontszerzőként ért célba.

Ferrari motoros autók

Ha a tesztek alapján folytatjuk a felsorolást, akkor a Mercedesek közé két istálló autói ékelődtek be, a Ferrari és a szintén olasz motorral hajtott Sauber. Érdekes lesz nézni, hogy maranello-i istálló miképp kezeli két világbajnok pilótáját, akik már a tesztidőszak alatt sem tudtak ugyanannyit gyakorolni: Míg Fernando Alonso alatt általában szépen muzsikált a Ferrari (2698 megtett km), addig a finn alatt akadtak problémák (1790 megtett km), igaz ennek ellenére mindkét helyszínen Kimi volt a gyorsabb. Raikönnen tavaly és 2007-ben nyert itt, Alonso utoljára 2006-ban volt Ausztrál GP győztes.

A Sauber idén a Gutierrez, Sutil párossal vág neki a szezonnak, ők az ötödik és egyben utolsó csapat, amely átlépte a 4000 kilométeres határt, amely megbízhatóság szempontjából optimizmusra adhat okot, de egyikük gyorsasága sem volt megfelelő.

Renault motoros autók

Nagy probléma van a francia motorgyártó háza táján, hiszen a Forma-1-ben két zászlóshajójuk zátonyra futott a tesztek alatt. A címvédő Red Bull és a Lotus összesen nem teljesített 3000 kilométert, alig ment a négy autó többet, mint Nico Rosberg egymaga. Sokat elárul, hogy a legmegbízhatóbb teljesítményt a Caterham nyújtotta, sebességük jobb a Lotusnál és kétszer annyit tudtak az aszfalton lenni, mint a Red Bull. Időeredményeket és a megtett távolságot tekintve a márka legjobban szereplő autója a Toro Rosso volt, Bahrein-ben már „csak” 2.5 másodpercet kaptak a Mercedestől, bár kisebb csoda lenne, ha a legjobb tízbe kerülésért tudnának vívni az időmérőn.

Sebastian Vettel lenyilatkozta, hogy nem tartja reálisnak a futamgyőzelmet a lehangoló tesztidőszak után Ausztráliában, míg a csapatfőnök Horner szerint az sem elképzelhetetlen, hogy több körös hátrányban lesznek a Mercedes-hez képest.

Tippek:

A hosszútávú fogadások kedvelői beruházhatnak egy Mercedes konstruktőri címre, abban bizakodva, hogy az évad első pár futamán akkora előnyre tesznek szert, melyet később már nem tudnak az ellenfelek behozni (@ 1.80).

Az idénynyitó futamon a papírforma szerint a Mercedes kettős győzelemmel kell végezzen, így Hamiltonra (@ 2.75) és Rosbergre (@ 5.00) található a két legalacsonyabb oddsz. Ha nagyobb oddszokban gondolkodik valaki, akkor a Martini által szponzorált, a teszteken jól szereplő Williams istálló pilótáin morfondírozhat, Massa (@ 12.00) és Bottas (@ 15.00) jól fizet. Aki szerint a Ferrari a teszteken csak titkolta formáját és a versenytempóra mentek rá, az Alonso-ra (@ 8.00) és Raikönnenre (@ 12.00) egyaránt fogadhat. Amennyiben valaki arra gondol, hogy Button negyedszer is a dobó legfelső fokán végez Melbourne-ben, annak szép oddszban lehet része (@ 12.00), de a címvédő német, Sebastian Vettel is markáns hasznot hozhat (@ 9.00).

Az időmérőn talán kevéssé sokrétű a paletta, a négy Mercedes motoros pilóta közül kerülhet ki jó eséllyel a pole pozíció tulajdonosa. Az oddszok növekvő sorrendben: Hamilton (@ 2.10), Rosberg (4.00), Massa (@ 9.00) és Bottas (@ 15.00).

Ha valaki kisebb, de biztosabb nyereményekben gondolkodik, ők rakhatnak arra, hogy Nico Rosberg vagy Kimi Raikönnen legalább egy futamot nyer az évben, a vonatkozó oddsz mindkét esetben @ 1.40.