F1: Webber a szezon végén távozik, de most még nyerhet Silverstone-ban


Miután a Mercedes nevetségesen enyhe büntetéssel úszta meg az illegális tesztelést követő eljárást, a legérdekesebb és legfrissebb hír a Formula–1 világában, hogy Mark Webber bejelentette: a szezon végén távozik az F1-ből, és jövőre Le Mans-ban fog versenyezni a Porsche színeiben – ha már Le Mans, akkor npedig em mehetünk el szó nélkül a hétvégén a Sarthe versenypályán elhunyt Allan Simonsen mellett sem, akinek a balesete megrázta az autósport világát.

Szóval a versenyzők gyakorlatilag sorban fognak állni a Red Bull megüresedett üléseért, hiszen a győztes típusú pilóta mindig a lehető legjobb autóban akar ülni. Persze, kérdés, hogy jövőre, az új, 1.6 literes turbomotorok bevezetése hogyan írja majd át az erőviszonyokat, de a legvalószínűbb forgatókönyv szerint a nem kis büdzséből működő, és azt ráadásul elég jól is használó Milton Keynesben székelő csapat jövőre is a legjobbak között lesz.

A legnagyobb nevek közül a legkomolyabb eséllyel Kimi Räikkönen és Lewis Hamilton pályázik a megüresedett pilótaülésre, de a spekulációkban természetesen a fiókcsapat, a Toro Rosso autóiban lehetőséget kapó sofőrök (idén Daniel Ricciardo és Jea-Eric Vergne) neve is elő szokott kerülni. A nemrég a Mercedeshez került Hamilton a közelmúltban nem zárta ki, hogy a Red Bullnál fog versenyezni valamikor, miközben azt is megemlítette, hogy úgy érzi, legjobb éveit elfecsérelte a McLarennél. Az biztos, hogy a Red Bullnál egyenrangú feltételeket fognak biztosítani a pilótáknak, és valószínű, hogy egy hét évvel érettebb Hamilton is jobban tud majd kezelni egy olyan helyzetet, mint amikor 2007-ben, 22 évesen megkapta csapattársnak a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót.

Abból a szituációból akkor Kimi Räikkönen jött ki győztesen, akit amúgy hidegen hagy, hogy ki a csapattársa, de nagyon jó viszonyban van Sebastian Vettellel. Kérdés persze, hogy Vettel hogyan tűrne meg maga mellett egy Webbernél jobb képességű, ténylegesen egyenrangú, világbajnok csapattársat, egyáltalán hogyan reagálna a szituációra. Persze, Vettelnél sosem lehet tudni, annak ellenére, hogy 2015-ig hosszabbított a Red Bull csapatával, tőle az is kitelik, hogy egy év múlva csatlakozik Webberhez Le Mans-ban – gyakran említi, hogy csak addig marad az F1-ben, amíg kedve van hozzá, és kihívást jelent számára. Bár lehet, hogy rámegy a zsinórban szerzett hat vb-címre, ha ez jelent egyáltalán valamit neki, de ahhoz először a negyediket kellene megynernie.

Most pedig kiváló alkalom ígérkezik arra, hogy újabb lépést tegyen felé, és növelje előnyét a vb-pontversenyben. A mezőnyben a legjobb aerodinamikai csomaggal rendelkező Red Bull hagyományosan jól szerepel Silverstone aero-igényes aszfaltcsíkján, a legutóbbi négyből három Brit Nagydíjat behúztak, 2011-ben Fernando Alonso a Ferrarival közvetlenül a befújt diffúzorok betiltása után tudott nyerni. Kétszer egyébként Mark Webber tudott győzni, és sanszos, hogy most is jól fog szerepelni, miután lekerült róla a teher, és végre lezárta az évek óta tartó találgatást a jövőjével kapcsolatban – mondjuk, megleckéztetheti az egy Silverstone-i győzelemmel rendelkező Vettelt, miután a német már kitolt vele Malajziában, amikor figyelmen kívül hagyta a csapatutasítást, és bepofátlankodott a túl nyugodtan vezető Webber elé.

Mivel Vettelnek nem kell kockáztatnia, és mivel Webber nem jelent rá veszélyt a vb-pontversenyben, a józan ész azt diktálja, hogy ha Webber az élre kerül, akkor be is tudnak jönni egymás mögött – persze, Vettel mindig versenyezni akar, mint egy rossz gyerek, úgyhogy vele kapcsolatban sosem mehetünk biztosra.

Tipp: a Brit GP győztese Mark Webber @ 9.00