F1: Vettel negyedszer?


Mivel a 64. Formula–1-es világbajnoki szezon előtt nem történtek jelentős szabályváltozások, az egyes csapatok erejének megbecsüléséhez a tavalyi évet kell alapul vennünk. Noha a téli tesztek alatt szinte már mindenki lenyilatkozta minden csapatról, hogy mennyire tart tőle, amíg az első néhány futam végeredményét nem ismerjük, ezt csak kölcsönös udvariasságnak tudjuk beírni. Ami biztos: a Red Bull továbbra is borzasztó erős lesz, és senkit nem lepne meg Sebastian Vettel, ha egy újabb, Fangiót és Schumachert idéző korszakot alkotna sorozatban negyedik vilábajnoki címével – annyiban különbözne a két legtöbb bajnokságot nyert pilótától, hogy ő az első négy világbajnokságát nyerné zsinórban, míg Fangiónak és Schuminak már volt azelőtt is bajnoki címe, hogy négyes, illetve ötös sorozatot rakott össze.

A szezon egyik legnagyobb kérdése, hogy vajon Lewis Hamilton mit tud majd a Mercedesben. Az őszi óvatos nyilatkozatok ellenére, miszerint 2013-ban még a futamgyőzelemre se lesz esélyük, na de majd 2014-ben, a semmit nem jelentő tesztek után már bizakodhatanak Ross Brawnék, hiszen tavaly is ez volt a forgatókönyv, és az első futamokon, amíg nem rendeződtek az erőviszonyok, nemcsak jó formát mutatott a Mercedes, de Nico Rosberg révén egy győzelem is összejött, illetve Michael Schumacher egy büntetés miatt elvett pole-t is összeautózott Monte-Carlóban. Ennek tudatában az első versenyeken érdemes lesz majd Mercedes- és Hamilton-futamgyőzelemre tenni, mert a zavarosban halászva könnyen összejöhet nekik, és ehhez képest elég jól is fizet. Ugyanez Räikkönenre is érvényes lehet, de a Lotusszal kapcsolatban is okosabbak leszünk két hét múlva – persze tavaly a forróságban működött igazán a fekete gép, tehát ha nem fog hét ágra sütni a nap sem Ausztráliában, sem pedig Malajziában, akkor nem biztos, hogy megtudjuk a valós erejüket.

Mivel az élcsapatok közül csak a McLarennél történt változás a pilóták tekintetében, mindenképp érdemes kitérni rájuk. Buttonról és Pérezről a legtöbben mint hasonló stílusú versenyzőkről beszélnek, de ez leginkább csak a gumik kímélésével kapcsolatban igaz, azért eléggé eltérő stílusban vezetnek – viszont a mindkettőjüknél jelen lévő takarékos üzemmód segíthet a versenytaktika kialakításában, illetve a további fejlesztési irányok is feküdni fognak Sergiónak. Viszont Button is nyugodt lehet, mivel már tavaly ősz óta az ő szájíze szerint alakul az autó fejlesztése, így nem is várható el a mexikóitól, hogy első mclarenes szezonjában elverje világbajnok csapattársát.

A szezon fő kérdése persze az, hogy Red Bull vagy Ferrari, Sebastian Vettel vagy Fernando Alonso. Sokan úgy tartják, hogy ha tavaly nem sikerült legyőznie Alonsónak Vettelt, akkor idén sem fogja, és inkább csak a 2014-re gyökeresen változó szabályokban bízhat a spanyol. Nos, a Red Bull idén sem lesz gyengébb, mint az elmúlt években, és megmutatták azt is, hogy ha hátrányba kerülnek valami miatt, akkor is képesek pontokban és fejlesztésben is behozni a lemaradást. Szintén téma szokott lenni, hogy a csapatsorrend hiánya ellenük dolgozik, miközben a Ferrarinál – és idén azért kimondva-kimondatlanul a McLarennél is – meghatározott az első számú pilóta kiléte. Horneréket az elmúlt években igazolta a döntésük, hiszen volt, hogy a szezon hajrájában még mindkét pilótájuknak volt esélye a bajnoki címre. Idén viszont már egy határozottan halványodó Mark Webbert fogunk látni, így gyakorlatilag szükségtelen lenne megjelölni a sorrendet, mindenki tudja, hogy a háromszoros világbajnoké a jelen és a jövő is, Webber itt csak cserejátékos lehet.

A fogadásnál itt most nem érdemes cifrázni, csak feltolni egy nagyobb összeget Vettelre.

Tipp: Sebastian Vettel világbajnok lesz? IGEN @ 2.30