F1: melyik csapatnál lesz Räikkönen 2014-ben?


Mark Webber bejelentése óta, miszerint jövőre már nem a Formula–1-ben folytatja versenyzői karrierjét, folyamatos a spekuláció, hiszen ez egyszersmind azt jelenti, hogy jövőre a mezőny egyik legjobb versenygépe fog felszabadulni, minden győztes mentalitású pilóta pedig elgondolkodik azon, milyen lenne átülni abba az autóba, amely folyamatosan nyeri a vb-címeket. Fangióék idején még szezon közben is váltottak, ha úgy gondolták, hogy a másik kocsival több az esély a győzelemre, ez egy ilyen műfaj, azóta csak a sport változott meg a pilóták hozzáállása nem – nem véletlen, hogy Fernando Alonso is leginkább valamelyik másik autót kérte születésnapjára az élmezőnyből...

Ez a kijelentése, illetve az, hogy menedzsere Christian Hornerékkel tárgyalt a Hungaroringen, azonnal újabb lökést adott az átigazolási spekulációknak, és sokan azonnal Sebastian Vettel–Fernando Alonso párost vízionáltak a red Bullnál, vagy Vettel–Alonso helycserét, Luca di Montezemolo pedig rögtön lement hídba, beszólt pilótájának, hogy vegyen vissza, és biztosított midnenkit arról, hogy Fernando a Scuderiánál képzeli el a jövőjét, a csapat pedig még keményebben fog dolgozni, mint eddig. Alonso sem tagadta, hogy ő igazából a Ferrarival szeretne bajnokságot nyerni, és korábban is előfordult már, hogy hasonlóan próbálta meg csapatát jobb teljesítményre ösztönözni – 2006-ban hasonló balhét csinált a Renault-nál, aztán végül megvédte világbajnoki címét, viszont a következő évben továbbállt a McLarenhez...

A 2007. év tapasztalatai alapján viszont a legtöbben azt mondják, hogy a Vettel–Alonso páros nem lenne működőképes, és valószínűleg igazuk is van, hiszen mindketten vezéregyéniségek, és igénylik, hogy az istálló köréjük legyen felépítve, a két dudás egy csárdában pedig ebben a sportágban sem igazán életképes megoldás. Igaz persze, hogy Alonso hat évvel érettebb lett, és az is tény, hogy a McLarennél inkább Alonso kontra csapat konfliktusról volt szó, nem pedig Alonso kontra Hamilton balhéról (csak hát szegény Lewis rosszkor volt rossz helyen – nem úgy, mint most –, a szituáció pedig Kimi Räikkönen egypontos vb-győzelmét eredményezte, ahelyett, hogy valamelyik McLaren-pilóta lesimázza a mezőnyt), de szinte garantált, hogy a Red Bullnál lenne Alonso kontra Vettel háború, hiszen Seb még a sokkal kevésbé akarnok Webberrel is össze tudta akasztani a bajszát.

Mivel Hornerék olyan pilótát fognak választani, aki problémamentesen együtt tud majd dolgozni Vettellel, igazából továbbra is Daniel Ricciardo (@ 1.75) és Kimi Räikkönen (@ 3.30) számít a legesélyesebbnek a pozícióra, és vélhetően a Belga Nagydíj környékére, azaz augusztus végére meg is teszik majd a bejelentést. Ez viszont, alapjaiban fogja meghatározni a pilótapiac következő körét, ugyanis amennyiben elvisznek egy nagy nevet, azt nyilvánvalóan pótolni kell majd, ha pedig Ricciardo ül majd be Vettel mellé, akkor szűkebb körben megy majd tovább a variálás. Ugyanis például felmerült Räikkönen neve is a Ferrarinál (@ 2.50), és bár elképzelhető, hogy csak fenyegetésként dobták be, Alonso kirohanására válaszolva, egy Alonso–Räikkönen helycsere nem tűnik teljesen elképzelhetetlennek, bár a Lotus pénzügyi helyzetét ismerve erősen kérdéses, hogy meg tudná-e fizetni a kétszeres világbajnokot, így egyelőre 95%-ig biztosnak tűnik, hogy Alonso a Scuderiánál marad.

Egy ülés akkor is lehet, hogy felszabadul a maranellóiaknál, Felipe Massára ugyanis szintén rápirított Di Montezemolo úr, és ha a brazil nem szedi össze magát, akkor könnyen lehet, hogy ez lesz az utolsó éve az olasz istállónál. Räikkönen a furcsa búcsú ellenére valószínűleg minden további nélkül visszatérne a Ferrarihoz azok után, hogy bajnokságot nyert velük 2007-ben, illetve mivel jelenleg is akadozik a fizetése a Lotusnál, más kérdés, hogy Stefano Domenicaliék akarnak-e 20 év után újra egyenrangú pilótapárost, illetve, hogy úgy gondolják-e, hogy Alonsót ösztönözné, ha Räikkönen lenne a csapattársa, akit amúgy teljesen hidegen hagy, hogy kivel versenyez ugyanolyan színű autóban. Ha Massát tényleg elzavarják, az könnyen lehet, hogy F1-es karrierje végét jelentené (@ 2.25), bár megnézném újra a Saubernél is (@ 12.00), de egyrészt ez a Szirotkin-vonallal egyre valószínűtlenebb, viszont a Lotus ülését sem sajnálnám tőle (@ 15.00), ahol halványan ugyan, de el tudok képzelni egy másodvirágzást, és talán még futamgyőzelmet is.

Persze, a Lotus választhatja Nico Hülkenberget is (@ 5.00), aki szinte biztosan elhagyja a Saubert, de az ő neve évek óta folyamatosan felmerül a Ferrarinál is (@ 6.00), ahol tökéletesen alakíthatná a megbízható második számú pilóta szerepét – Domenicaliék helyében én mindenképpen őt választanám, ha úgy döntenek, hogy szakítanak Massával, és semmiképpen sem Kobajasi Kamuival terrorizálnám az élmezőnyt (@ 15.00). Heikki Kovalainen visszatérését a Caterhamhez még érdemes lehet megtenni, ugyanis ez folyamatosan téma, és nemcsak arról van szó, hogy szinte mindenki szívesen látná a finnt újra az F1-ben, de ennek bizony van realitása is.

Tipp: Daniel Ricciardo csapata a 2014-es szezon első futamán a Red Bull @ 1.75